NB2 Nyugati csoport, 17. forduló. Játékvezetők: Csallóközi, Propszt.
Dombóvári Kosársuli KE – Soproni Tigrisek KE 64 – 70(14-25, 16-14, 17-18, 17-13)
Dombóvár: Tóth K. 24/12, Hadnagy B. 11/3, König R. 7/3, Pölöske K. 6, Fazekas V. 7.Cs.: Vértes Zs. 5/3, Németh P. 2, Balogh R. 2, Dömötörfi Á.

Közel egy hónapos kihagyás után, ismét hazai környezetben játszhatott csapatunk. Sajnos ellenfelünkhez hasonlóan, foghíjas kerettel tudtunk pályára lépni, sérülések miatt.
Nagyon gyengén kezdtük a mérkőzést. Támadásban nem találtuk a ritmust, rendre rossz helyzeteket vállaltunk el, öncélú játékot játszottunk. Ezzel szemben ellenfelünk rutinosan játszott, és ez mellett extra dobóformát mutatott a játék ezen szakaszában. 11 pontos hátránnyal várhattuk a 2. játékrészt.
A játék képe sokat nem változott a 2. negyedben sem. Támadásban továbbra sem tudtunk extrát nyújtani, főként az egész mérkőzésen nyújtott gyenge dobóformánknak köszönhetően. Feljavuló védekezésünknek köszönhetően, 2 pontot faragva a hátrányunkból vonulhattunk a nagyszünetre (30-39).
A várva várt áttörést, sajnos a 3. játékrész sem hozta meg. Végig futottunk az eredmény után, hogy látótávolságban tudjunk maradni a záró játékrészre. Nem játszottunk jól, de a srácokat a szíve vitte előre, ami mindenképpen becsülendő és fontos tényező, 10 pontos hátránnyal fordultunk az utolsó játékrészre.
Hadnagy triplája megadta a kezdő lökést a felzárkózásra. Fokozatosan sikerült egyre közelebb kerülni a soproni csapathoz, akiket a 7. perc végére, sikerült 1 pontra megközelíteni (61-62).
A maradék időben volt több jó védekezésünk és 3-4 lehetőség arra, hogy a lélektanilag fontos vezetést átvegyük. Sajnos ez pontatlan befejezéseink miatt nem sikerült, több gyorsindítást elrontottunk, ziccereket hibáztunk és 6 pontos vereséget szenvedtünk.
Büszke vagyok a csapatomra, hogy volt tartása és szíve, többször vissza jöttünk a mérkőzésbe. Sajnos ilyen gyenge mezőnyszázalékkal nem lehet mérkőzést nyerni, hússzal több mezőnykísérletünk volt, amit nem sikerült pontra váltani. A soproni csapatnak csak gratulálni lehet, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.
Búslakodni nincs időnk, hiszen jövő héten újabb rangadó vár ránk. A tabella 2. helyén álló PTE-PEAC látogat hozzánk.
Köszönjük szurkolóinknak a kitartó buzdítást, sokat számít, hogy a csapat mellett állnak.
Hajrá Dombóvár!