Dombóvári Kosársuli KE-Szombathelyi Egyetem SE: 81-75 (20-20, 21-20, 20-17, 20-18)

Dombóvár 300 néző, v.: Maár, Koncsek.

Dombóvár: TAMÁS 10/3, SZILÁGYI 6, TÓTH M. 24/18, BANAI 14/12, PÖLÖSKE 12. Cs.: KUN 7/3, MURVAI 6, SZABOTIN, TÓTH K. 2, LOVAS, HEISZ, CSAPÓ T.

SZOESE: TÓTH D. 22/6, Földesi, MÉSZÁROS 19, Karagity 10, Perák 2. Cs.: VICZE 9/3, Szabó 7, Kerekes 2.

A 2017/18-as bajnoki szezon utolsó játéknapján a tabella első helyén álló SZOESE csapatát fogadtuk. Együttesünkben több játékosunknak is ez a találkozó volt a búcsúmérkőzése, és szerettünk volna emlékezetessé tenni ezt, egy szép győzelemmel. Szilágyi Tamás, Banai Attila és Tamás Péter hosszú évekig alapemberei voltak csapatunknak, kitűnő játékukkal, hozzáállásukkal, és emberi oldalukkal példát mutattak a Kosársuli számos korosztályának. A mérkőzés előtt egyesületünk elnöke Czétány László köszönte meg és méltatta munkájukat, amit tettek a dombóvári kosárlabdáért.

Feldobás után rögtön megtapasztalhattuk, hogy nem véletlenül listavezető a SZOESE. A szokásosnál sokkal nagyobb iramban folyt a játék, fej-fej mellett haladt a két csapat. Szép támadásokat vezettünk, pontosan céloztunk a tripla vonalon túlról. 1-2 figyelmetlenségből adódó kosarat kaptunk, amiben javulnunk kellett. A félidőre minimális egy pontos előnnyel térhettünk pihenőre.

Fordulás után továbbra is hatalmas küzdelem zajlott a parketten, ezen a szinten magas szinvonalú volt a játék. Pár pontos előnyünket próbáltuk tartani, a gyűrűnket folyamatosan támadó vendég csapattól. Óriásit küzdött mindenki, nagyon éles volt csapatunk. Azonban kérdéses volt, hogy meddig bírjuk erővel ezt a nagyobb iramot, ezért próbáltunk cserékkel frissíteni, pihenőt adni a kulcsembereinknek. A 39. percben 78-70-re elléptünk, erre válaszul érkezett 5 vendégpont, sőt az utolsó percben az egyenlítésért is támadhatott a SZOESE, de sikerült kivédekeznünk a támadásukat. Az utolsó akciónkban stilszerűen, búcsúzó kapitányunk Tamás Péter szerzett egy duplát, beállítva ezzel a végeredményt. Ezzel a fantasztikus győzelemmel csapatunk az 5. helyet szerete meg a bajnokságban. Gratuláció minden csapattagnak, köszönjük szépen a munkátokat! Búcsúzó, és elköszönő játékosainknak sok sikert kívánunk az élet minden területén! Köszönjük, hogy a Dombóvári Kosársuli családjába tartoztok, tartoztatok!

Szeretnénk megköszönni kedves közönségünknek az egész éves kitartó szurkolásukat, nagyon sokat segítettetek a nehezebb pillanatokban!

Jövő szezonban találkozunk, hajrá Dombóvár!!!