Dombóvári Kosársuli KE – Szombathelyi Egyetemi SE: 79-71 (18-18, 18-19, 18-17, 25-17)
Dombóvár 200 néző, v.: Mintál, Rutkai.
Dombóvár: TÓTH 16/6, Tamás 10, BANAI 16/6, Pölöske 4, Déri 10. Cs.: Király 2, KUN 12/6, Szabotin 4, Vicze 5/3, Árok.

 

Aktuális bajnoki mérkőzésünkön a szombathelyi egyetemistákat fogadtuk. Kicsit csalóka a tabellán elfoglalt szerényebb helyezésük, annál jobb csapatról van szó. Nem vártuk kedvező előjelekkel az összecsapást, Fonai távozott a héten csapatunkból, külföldön vállalt munkát, Szilágyi és Várallyay továbbra is sérüléssel bajlódik, és többen is jelezték, hogy kisebb betegséggel küszködnek, de dicséretükre legyen mondva vállalták a szereplést. Új játékost is láthatott a publikum Király Koppány személyében, aki Kaposvárról érkezett erősíteni a center sorunkat.

Az első félidő folyamán fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik fél sem tudott nagyobb előnyt kiharcolni, inkább a küzdelem dominált. Jellemző, hogy a legnagyobb különbség csupán három pont volt az első játékrészben. Szünetben megbeszéltük, hogy sokkal nagyobb iramban kell játszanunk, és a védekezésre is nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk, mert bosszantó hibákat vétettünk. Ebből a fordulás után az első percekben nem sokat valósítottunk meg, 14 szombathelyi pontra csak Vicze hármasa érkezett, így 12 ponttal megléptek a vendégek. Időkérés után aztán megtaláltuk azt az ötöst, amely végre odatette magát védekezésben (két junior játékossal a pályán), és most a mi csapatunk produkált egy hasonló etapot (15-3), így 54-54-et mutatott az eredményjelző a záró 10 perc kezdetén. Izgalmasra sikeredett a 4. negyed is, nagyon sok támogatást kaptunk a nézőtérről, és talán ez a plusz kellett, ami aztán átlendítette csapatunkat. A végjátékban a rutinos játékosainkkal a pályán ellenfelünk fölé kerekedtünk és megnyertük a mérkőzést, ami többek közt az akaratunknak, és elszántságunknak volt köszönhető.

A naptári év utolsó mérkőzését december 17-én 18.00 órakor játsszuk hazai pályán, amikor is a listavezető Hévíz csapatát fogadjuk! Minden kedves szurkolónkat szeretettel várjuk, nagy szükségünk lesz a támogatásukra!