NYUGATI CSOPORT BAJNOKA A DOMBÓVÁRI KOSÁRSULI !!!

Dombóvári Kosársuli KE – Tigris KK: 71-64 (10-15, 21-17, 20-15, 20-17)
Dombóvár, 600 néző. V.: Radnóti, Kovács, Reisz.
Dombóvár: TAMÁS 19/15, SZILÁGYI 15/3, BALOGH 9/3, Lovas 4, MURVAI 4. Cs.: FARKAS 13, Pölöske, Banai 7/3, Kőnig.
Tigris KK: HORVÁTH 13, Kun 7/3, FODOR 17/3, Déri 5, Pöttendi 7. Cs.: Babócsai 4, Tóth 2, HERNESZ 6/6, Mester 3/3, Király.
A párharc harmadik mérkőzése volt hivatott dönteni arról, hogy melyik csapat szerzi meg az Nb2 nyugati csoportjának 1. helyét. Ebben az osztályban rekordszámú közönség előtt léphettek pályára a csapatok, kitartó szurkolóink fantasztikus hangulatot teremtettek az egész mérkőzés folyamán.
Sajnos ismét beragadtunk a kezdésnél..  Megvoltak ugyan az üres dobásaink, de rendre leperdültek labdáink a gyűrűről, ellenfelünk viszont araszolgatott előre (6. perc: 3-9). Időkérésünk után valamelyest összeszedtük magunkat, de a negyed végéig így is csak 2 kosarat szereztünk mezőnyből.  A védekezésünk rendben volt, ennek köszönhetően nem alakult ki nagyobb különbség az első etap végére. A folytatásban gyógyírként érkezett Balogh triplája, riadót fújva ezzel a többieknek, és folyamatosan zárkóztunk fel, majd a 17. percben Szilágyi duplájával már nálunk volt az előny, a mérkőzés folyamán először. Ekkor azonban érkezett a vendégoldalról Pöttendi és Kun találata, így minimális egy pontos Tigris KK vezetéssel térhettek pihenőre a csapatok a félidőre.
A térfélcserét követően egy picit jobban kellett volna koncentrálnunk, mert Fodor révén újra meglógtak a kaposváriak, és nálunk az első három percben csak Balogh volt eredményes (23.perc: 33-38). Hatalmas küzdelem jellemezte ezt az időszakot, azokat a bizonyos lepattanó labdákat –főleg Murvai révén- már sikerült megszereznünk, de a támadásunk akadozott (25. perc: 39-41). Ekkor lépett főszereplővé Tamás Péter, aki sorozatban 4 extra három pontos kosarat szerzett, közülük kettőt szinte lehetetlen helyzetből (30. perc: 51-47). Az utolsó negyedre már extázisban érkezetünk a parkettre, és egymásért küzdve, elveszett labdát nem ismerve, vetődött, csúszott-mászott mindenki a sikerért (32. perc: 55-49). Sajnos ezt követően három somogyi tripla landolt a gyűrűnkben röpke 2 perc alatt, és a hallatlanul izgalmas mérkőzésen újra vendégelőnyt mutatott az eredményjelző (35. perc: 60-62). Szilágyi vezérletével 9-0-ás futás volt a válaszunk, amelyek kulcspillanatok voltak, és döntőnek bizonyultak a meccs kimenetelét illetően (38. perc: 68-62). A Tigris KK érthetően újra személyi hibákkal próbálta tördelni a játékot, hogy álljon az óra, és sajnos megtettük azt a szívességet, hogy kihagytuk a büntetőket. Mentségünkre legyen mondva, hogy nagy nyomás nehezedett játékosaink vállára. 4 pontos vezetésünknél Horváth labdát lopott, és üresen vezethette a gyűrűre a labdát, de Farkas beérte, és óriási blokkot osztott ki, „felrobbantva” a lelátót.. Alapvonalról jöhetett a Tigris KK 30 másodperccel a vége előtt, de távoli kísérletük célt tévesztett, és nagy harc után a lepattanót is sikerült megkaparintanunk, majd eldöntenünk a találkozót. Azt a találkozót, amely méltó befejezése volt a nyugati csoport küzdelmeinek!
Köszönjük szépen a közönségünknek, hogy ilyen hangulatot varázsoltak! Folyt. köv…
Hatalmas gratuláció a csapat minden tagjának: Németh Patrik, Vicze Kristóf, Kőnig Richárd, Szabotin Zalán, Várallyay Gerő, Pölöske Kornél, Lovas Péter, Murvai Dániel, Farkas Péter, Tamás Péter, Banai Attila, Szilágyi Tamás, Balogh László, Panta István!