2020.10.05. HÉTFŐ HEPP FERENC EMLÉKKUPA I. Forduló.

DOMBÓVÁRI KOSÁRSULI KE – BAJAI BÁCSKA FKE 68-100 (22-29, 21-29, 17-20, 8-22)
Dombóvár: Tóth K. 12/3, Hadnagy B. 10/3, Kőnig R. 6/6, Pölöske K. 6, Balogh R. 10/6. Cs.: Reizinger M. 10/6, Halmai D. 14, Fazekas V., Orbán Z., Heisz A., Dömötörfi Á., Nagy B.

Baja: Pongó M. 7/3, Goldring J.B. 11/6, Goldring G. 6/3, Jakab P. 17/6, Vukicevic 28/3. Cs.: Dr. Ágfalvi 20/6, Fehér 7, Weidinger 2, Bene 2.

Felnőtt csapatunk idei 2. tétmérkőzésére került sor a Hepp Ferenc Emlékkupa első fordulójában. Ellenfelünk a jó erökből álló, NB1/B Piros csoportjában szereplő Bajai Bácska csapata volt.
A mérkőzés elején érezhettük saját bőrünkön, hogy ide kevés lesz az a sebesség, amit az nb2 mezőnyében megszoktunk. Nem pörögtünk kellő hőfokon a mérkőzés első pár percében, amit a rutinos bajai csapat gyorsan ki is használt, és pillanatok alatt 10 pontos előnyt alakított ki a maga javára.
Időkéréssel és cserékkel próbáltuk a csapatot felrázni, ami jól sült el. Sokkal bátrabban kosárlabdáztunk a folytatásban, támadó oldalon jó helyzeteket alakítottunk ki, amit rendre góllal tudtunk befejezni. Védőoldalon azonban továbbra is akadozott a gépezet, ellenfelünk nagyon jól használta fizikai fölényét és sok kosarat tudtak szerezni második szándékból. A félidőben 15 pontos előnyt mutatott az eredményjelző tábla a bajai csapat javára.
A fordulást követően jól kezdtük a 3. negyedet. Pontról pontra, faragtunk a hátrányunkból, és a 6. perc végéhez közeledve, Reizinger Máté hármasának köszönhetően, 10 pont alá tudtuk faragni hátrányunkat. Sajnos a negyed folytatásában gyermeteg hibákat vétettünk ismét, továbbra is gondot jelentett a lepattanó labdák megszerzése és 18 pontos előnnyel várta ellenfelünk a záró játékrészt.
A 4. negyedben nem tudtunk már közelebb férkőzni a bajai csapathoz, folyamatosan növelte előnyét ellenfelünk és teljesen megérdemelt győzelmet szerezve, jutottak tovább a 2. körbe.
Ezúton gratulálunk ellenfelünknek és további sok sikert kívánunk mind a kupában, mind a bajnokságban.
Gratuláció illeti a csapatomat is, hiszen a kezdeti megilletődöttség után, fel tudtuk venni a kesztyűt és helyenként szépen játszva tisztesen helyt álltunk. Nagyon jól szolgálta ez a találkozó felkészülésünket az első bajnoki előtt, ami október 10.-én (szombat) 18:00 órai kezdettel kerül megrendezésre, hazai környezetben a MOGAAC Mosonmagyaróvár csapata ellen.
Minden kedves szurkolónkat sok szeretettel várjuk a mérkőzésre, HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!

Mérkőzés képei megtekinthetők itt és a galériában!