Kaposvári ZKK – Dombóvári Kosársuli KE: 71-73 (15-21, 25-17, 15-19, 16-16)
Kaposvár 150 néző, v.: Gelencsér, Fleischmann.
ZKK: Horváth 13/6, Csabai 7, Madarász, FODOR 16/3, Mihalics 11. Cs.: PÖTTENDI 13, Déri 7/3, Fónai 4, Póré.
Dombóvár: Tóth K. 5, TAMÁS 10/6, TÓTH M. 38/12, Banai 4/3, Pölöske. Cs.: Murvai 2, Szilágyi 4/3, Kun 8, Lovas D. 2, Szabotin.

A Hepp kupában már találkoztunk ugyan néhány hete, de egy év kihagyást követően újra Nb2-es bajnoki mérkőzést játszhattunk a kaposváriakkal. Pikáns összecsapásra volt kilátás, hiszen több volt játékosuk már a mi csapatunkat erősíti, illetve mégis csak egy szomszédvári rangadót várhattunk, még ha azt kicsiben is.. Ismételten sok dombóvári szurkoló kísérte el csapatunkat, melyet ezúton is köszönünk.

A mérkőzés elején fej-fej mellett haladt a két csapat, nagy küzdelem folyt a pályán. A negyed második felében, ha egy picit jobban koncentrálunk a befejezéseknél, akkor jelentősebb előnyre is szert tehettünk volna, így azonban Kun találataival „csak” 6 pont volt a felek közt a javunkra. A második negyedet nagyon rosszul kezdtük, 16 hazai egységre csupán egy duplával feleltünk, így az ekkor nagyon jól dobó ZKK átvette a vezetést, és 8 pontos előnyt harcolt ki (31-23). Próbáltuk összeszedni magunkat, és a rendkívül agilisan játszó Tóth Máté vezetésével sikerült a félidőre visszakapaszkodnunk (40-38).

A térfélcserét követően Tamás triplája megadta az alaphangot, nagyon jó szellemben játszottunk, próbáltunk keményíteni a védekezésünkön, és gyors támadásokat vezetni. A pár pontos előny végig a birtokunkban volt, a hazaiak szívósan tapadtak ránk, nem tudtunk ellépni. A záró negyed nagy izgalmakat hozott, kevés pont volt, minden találatért meg kellett szenvednie minkét félnek, könnyű kosár nem létezett. A 38. percben Csabai 2+1-es kombinációjával átvette a vezetést a ZKK, majd megtoldották még egy duplával (70-67). Időkérésünket követően az egész meccsen extrát nyújtó Tóth Máté dupláival (13 pont a záró negyedben!) egyenlítettünk (40. perc: 71-71). Két támadásra maradt idő, a hazaiak hozhatták a labdát, amelyet sikerült megszereznünk, és azt követően sportszerűtlen hibát ítéltek a játékvezetők. 9 mp-el a vége előtt Banai az egyik büntetőt értékesítette, majd labdabirtoklásunkat követően ismét büntetőzhettünk Tóth M. révén, és az egyik dobás célba ért (71-73). 5 mp maradt hátra, ebbe még egy időkérést követően két ZKK kísérlet is belefért, de mindegyik célt tévesztett, így hatalmas csatában megszereztük a győzelmet.

A győzelmet, amely nagyon értékes, hiszen egy nagyon erős, jó szerkezetű csapat otthonában sikerült bravúrt aratnunk! Gratuláció a csapat minden tagjának!!!