Mágusok-Zrínyi KK – Dombóvári Kosársuli KE: 68-74 (18-11, 13-23, 19-19, 18-21)
Kaposvár, Táncsics Mihály Gimnázium 150 néző. Jv.: Szalóki, Téczeli.
Zrínyi KK: HORVÁTH 25/15, Madarász 4, KUN 11/9, Fodor 11/3, SZŐNYI 14/3. Cs.: Csabai, Herbel, Kovács D. 2, Kovács M. 1.
Dombóvár: Tóth 3, KOLLÁR 10, FARKAS 25/9, PÖLÖSKE 11, Fazekas 7. Cs.: Fetzer 2, Dávid 6, TAKÁCS 10/6, Hadnagy, Kőnig.

Szomszédvári rangadóra utaztunk a bajnokság 17. fordulójában Kaposvárra. Az utóbbi évek tapasztalatainak megfelelően parázs összecsapásra számíthattunk, mindkét csapat harcban áll még a bajnoki 1-2. hely valamelyikének (inkább “csak” 2.) megszerzésére, amely további játékot biztosítana a Final Four-ért. A csapatok teljes kerettel vághattak neki a mérkőzésnek, az ezúttal is szép számmal elkísérő szurkolótáborunk előtt. Sajnos gyengén kezdtünk, mondhatni az öltözőben maradtunk, a somogyiak villámrajtot vettek, és 18-4-re elhúztak. Rengeteg labdát eladtunk, amit a hazaiak könnyű kosarakkal büntettek. Takács Arnold pályára lépésével, és bátor játékának köszönhetően megkezdtük a felzárkózást, és a 2. negyed közepére már a vezetést is átvettük (20-23). Nagyon jól, és keményen védekeztünk, nagyot harcolt minden játékosunk. Talán a nagyobb iramnak köszönhetően 1-2 hiba is becsúszott a támadásainkba, könnyűnek vélt helyzetekbe hibáztunk, ennek ellenére a félidőre 4 pontos előnnyel várhattuk a folytatást (31-34).

A folytatásban továbbra is nagy küzdelem zajlott a pályán, az 1-2 kosárnyi különbség szinte végig nálunk volt. A hazai csapatban Horváth Norbert, nálunk Farkas Péter nyújtott extrát, aki az egész mérkőzésen vezére volt csapatunknak. A záró játékrészben több kísérletünk is volt, hogy növeljük 4-5 pontos előnyünket, de mindig akadt egy-egy pontos hazai tripla, amellyel ott loholtak a nyakunkon. Az idegek csatáját mi bírtuk jobban, 12 másodperccel a végső dudaszó előtt Kollár Zsombor szerzett egy extra duplát, amellyel 5 pontra nőtt a különbség (68-73), és ezzel bebiztosítottuk a győzelmünket.

Gratuláció jár mindkét csapatnak a játékhoz! Egy a szokottnál nagyobb iramú fordulatos meccsen sikerült begyűjtenünk a győzelemért járó bajnoki pontokat! Külön szeretnénk megköszönni lelkes közönségünknek, hogy ilyen sokan szurkoltak a helyszínen, és segítették csapatunkat!