Pénzügyőr SE – Dombóvári Kosársuli KE: 48-49 (16-10, 9-15, 7-8, 16-17)
Budapest, Tüske Csarnok 100 néző. Jv.: Hervay, Kruk.
Pénzügyőr: DOBOS 15/9, Fehér 2, Szálas 5/3, Mihalics 6, KISS 12. Cs.: Schaul 2, Szekeres 3, Demjén 3, Tálos, Lukács.
Dombóvár: Takács 3/3, KOLLÁR 6, FETZER 16/6, Farkas 7, Dávid 4. Cs.: Kőnig, Tóth M. 7/3, Tóth K., Fazekas 6, Németh.

Budapesten lépett pályára csapatunk az impozáns Tüske Csarnokban az NB2-es keresztjáték visszavágóján. A múlt hétvégén hazai pályán “szerzett” 12 pontos hátrányt kellett volna ledolgoznunk a legjobb 4 közé kerülésért, ami borzasztó nehéz feladatnak ígérkezett. Nem feltartott kezekkel érkeztünk, nagyon motivált volt csapatunk, hittünk benne, hogy sikerülhet a bravúr.
Jobban kezdte a mérkőzést a Pénzügyőr, és sajnos az időkérésünk sem segített, 9 ponttal ellépett a hazai csapat. Rengeteget hibáztunk, sajnos rossz döntéseket hoztunk a támadásainkban, szerencsére a védő térfélen aránylag jól megoldottuk a feladatokat. Tóth M. triplájával sikerült egy picit felzárkóznunk a 10. perc végére. Sajnos a második negyedben sem változott a játék képe, ami kísértetiesen hasonlított az első mérkőzéshez. Próbálta mindenki a maximumot adni, nagyon elszántak voltunk, de egyszerűen nem tudtunk a gyűrűbe találni. A negyed végén aztán 25-16-os mérkőzés állásnál előrukkoltunk egy 9-0-ás futással, így 25-25-ös eredménnyel érkeztünk a nagyszünethez. A fordulás után számos lehetetőségünk adódott , de egyszerűen “bedeszkázták” a gyűrűt 7 perc alatt csupán 2 pontot értünk el. Szerencsére ellenfelünk is hadilábon állt a pontszerzéssel, köszönhetően kiváló védekezésünknek. Az etap hajrája Fetzer vezetésével ismét a miénk volt, és minimális egy pontos előnnyel várhattuk a záró 10 percet. Fazekas 2+1-es kombinációja nyitotta az utolsó játékrészt, ami reménykedésre adott okot. 3-4 ponttal vezettünk a 36. percig, többször is labdánk volt, de nem tudtunk nagyobb előnyt kicsikarni. A hajrára újra a Pénzügyőr vezetett, 48-45-el mentünk bele az utolsó percre. Kollár pontos büntetői után, 1 pontos előnnyel támadhattak a hazaiak, amit sikerült kivédekeznünk, és 16 mp-ünk maradt, hogy megnyerjük a mérkőzést. 2mp-el a végső dudaszó előtt Farkast faultolták, 2 büntető következett, amelyett nagy nyugalommal értékesített. A vendéglátók az időkérésük után már nem tudtak kosarat szerezni, így bravúros győzelmet szereztünk, ami a továbbjutáshoz sajnos kevésnek bizonyult. A Pénzügyőr SE 107-96-os összesítéssel bejutott a Final Fourba, melyhez gratulálunk, és sok sikert kívánunk nekik! Csapatunk mindent megtett, próbálta mindnki a maximumot adni, nagyon jó volt a hozzáállásunk. Sajnos a hazai mérkőzésünkön nyújtott gyengébb teljesítményünk miatt úszott el a négyes döntő. Ennek ellenére hatalmas gratuláció a csapat minden játékosának az egész évben nyújtott teljesítményéhez!
Számunkra ezzel a mérkőzéssel befejeződött a bajnokság. Az Nb 2 nyugati csoportjának 2. helyét szereztük meg. Szeretnénk megköszönni közönségünknek az egész éves kitartó szurkolást, támogatást! Rengeteget segítettek a nehezebb pillanatokban! Köszönjük!
HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!