PTE-Peac – Dombóvári Kosársuli KE: 69-67 (19-13, 21-14, 14-18, 15-22)
Pécs, v.: Mintál, Csallóközi.
Peac: ÓNOZÓ 19/6, BUDAY-SÁNTA 12, KOLLER 16/9, Tamás M. 2, Kis 9. Cs.: Földes 6/3, Nagy 2, Kőhalmi 1.
Dombóvár: Tóth K. 6, TAMÁS P. 14/6, Tóth M. 10/6, SZILÁGYI 12/3, PÖLÖSKE 13. Cs.: Kun 4, Lovas 6/3, Szabotin, Csapó T., Heisz 2.

 

A 21. fordulóban Pécsre látogattunk, a tabella 3. helyén álló Peac otthonába. Szerettünk volna revansot venni az őszi hazai vereségünkért, valamint tartani 4. pozíciónkat a pontvadászatban. Sajnos Banai és Murvai nem tudott a csapat rendelkezésére állni.

Nem keztünk jól, szinte csak távoli dobásokkal próbálkoztunk, borzasztó százalékkal. Bizonytalanná váltunk, és ezt jól használta ki a hazai csapat, akik több könnyű kosarat is szereztek. A következő negyedre sem történt változás pozitív irányban, statikusan támadtunk, hiányzott a kreativitás, ill. puhán védekeztünk a jól dobó pécsiekkel szemben. A negyed végén Tóth M. két triplájával picit közelebb lopóztunk, így 13 pontos Peac előnnyel ért véget az első félidő.

Világossá vált, hogy sokkal keményebbnek, agresszívebbnek kell lennük védekezésben, csak így lehet keresnivalónk. Ebből sajnos keveset valósítottunk meg, a 26. percre Ónozó triplájával 20 pontosra nőtt a különbség Peac javára. Ezt követően éledezni kezdtünk, több labdát is szereztünk, melyeket könnyű kosarak követtek, és egy 10-0-ás futást produkáltunk. A záró negyedre teljesen nyíltá tettük a mérkőzést, hatalmasat küzdött a csapat a remek napot kifogó Pölöske vezetésével. Nagy izgalmakat tartogatott az utolsó perc, Tamás duplájával és triplájával egalizáltuk az eredményt 27 mp-el a vége előtt. A hazai időkérést követően Buday-Sánta beemelt egy duplát, így 5 mp maradt, hogy egyenlítsünk, vagy megnyerjük a mérkőzést. Sajnos ez nem sikerült, a pécsiek kivédekezték a támadásunkat és megnyerték a talàlkozót.

Gratulálunk ellenfelünknek a győzelmükhőz, csapatunknak pedig a tisztes helytálláshoz!