PTE-Peac – Dombóvári Kosársuli KE: 91-72 (29-12, 18-18, 23-17, 21-25)
Pécs 100 néző, v.: Gelencsér, Mintál.
Dombóvár: Tamás 6/3, Szilágyi 4, Banai 6/6, FONAI 25/3, Déri 4. Cs.: KUN 19/6, Várallyay 4, Babócsai 3, Németh, Vicze 1.

A bajnokság 2. fordulójában a Peac csapatához látogattunk, akik először léptek pályára hazai pályán. Sajnos Pölöske betegség miatt ne tudta vállalni a játékot. Érdekesség, hogy ellenfelünket két volt dombóvári játékos is erősítette, Moosz Milán és Farkas Péter személyében.
Nagyon rosszul kezdtünk, szinte minden pécsi támadás kosárral zárult, a védekezésünk nagyon gyengére sikeredett. Ennek következményeként támadásban sem volt ritmusunk, és a negyed végére tetemesnek mondható előny alakult ki a hazai csapat javára. A második negyedre szigorítottunk a védőmunkánkon, és egy 11-0-s futással sikerült felzárkóznunk (13. perc: 29-23). A szép sorozatunk után ismét hullámvölgybe kerültünk, amit a Peac játékosai ki is használtak, és újra állandósult a tíz pont feletti különbség a csapatok között.

img_1132
A fordulás után a harmadik negyed ismét vendéglátóké volt, szinte alig dobtunk akciókosarat, büntetőkből szereztük pontjainkat. A támadásainkból hiányoztak a sikeres távoli dobások, a festéken belül ritkán próbálkoztunk. A záró etapra összeszedte magát csapatunk, szerzett labdáink révén elkezdtük a felzárkózást. A negyed közepén három egymást követő jó triplánknak köszönhetően 11 pontra felzárkóztunk (36. perc: 82-71), de sajnos ezt már nem tudtuk tovább csökkenteni. Ezzel a rendkívül lelkesen, motiváltan játszó pécsiek megérdemelten tartották otthon a győzelemért járó két bajnoki pontot.
Csapatunk legközelebb október 29-én fog pályára lépni, amikor a Soproni Tigrisek csapatát fogadjuk a Szuhay Sportcentrumban 18.00 órai kezdettel.