NB2: Rajt előtt! Beszélgetés Tamás Péter vezetőedzővel

A nyári szünetet követően, utánpótlás csapataink mellett hamarosan itt van az új szezon rajtja felnőtt csapatunk számára is, melynek háza táján komoly változások történtek az előző bajnoksághoz képest. A gárda nem csak megváltozott kerettel, hanem új edzővel is vág neki a 2019/20-as idénynek. A felnőtteket első ízben irányító Tamás Péterrel beszélgetek.

Az idei szezontól nemcsak az U16-os „A” csapatot, hanem az NB2-ben szereplő felnőtt együttest is te irányítod. Azt hiszem, ez egy komoly mérföldkő edzői pályafutásod tekintetében. Milyen érzésekkel vágsz neki az új feladatnak?
Előszőr is, szeretném, megköszöni a bizalmat a Kosársuli részéről, hogy hisznek bennem, és méltónak tartanak a felnőtt csapat vezetésére. Nyilván teljesen más felnőtt játékosokkal dolgozni, mint gyerekekkel. Ez számomra is egy teljesen új dolog, amit szoknom kell. Könnyebbség, hogy a csapat nagy részét jól ismerem, hisz sok időn keresztül együtt játszottunk. Ilyen szempontból nincs semmilyen nehézség a beilleszkedéssel. Szikó nagyon szép eredményeket ért el a felnőtt csapat élén. Magasan van a léc, amit próbálunk a megújuló gárdával megugrani. Arra törekszünk, hogy egy végletekig küzdő, szerethető csapatot lásson a közönségünk minden mérkőzésen.
Az előző bajnoksághoz képest több ponton megváltozott a csapat. Távozók és érkezők egyaránt vannak. Hogyan értékeled a keretben történt változásokat?
Így van. Sajnos a tavalyi együttesből több meghatározó játékos döntött úgy, hogy az új szezonban, már nem egyesületünkben kezdi meg a bajnokságot. Ezúton köszönjük nekik, hogy a tavalyi évben nálunk játszottak, és csapatunkat hozzásegítették a Nyugati csoport 2. helyezéséhez. Nagyon nehéz lesz pótolni őket, hiszen egytől-egyig meghatározó játékosok voltak, akik tolták a csapat szekerét. A kieső játékosokat egyrészről junior csapatunkból próbáljuk pótolni. Három tehetséges, fiatal játékosnak szavaztunk bizalmat, akik hosszú évek óta bizonyítják, hogy megérettek a felnőtt keretünk tagságára. Név szerint: Orbán Zalán, Heisz Andris és Vértes Zsombi a junior csapat mellett a felnőtt csapatunkban is játéklehetőséghez fog jutni. A dombóvári mag nagy része együtt maradt. Hadnagy Bence, Pölöske Kornél, Kőnig Richárd és Németh Patrik továbbra is dombóvári színekben fog játszani, illetve a szinte már dombóvárinak számító Tóth testvérek is a maradás mellett döntöttek. Nagy örömömre lesz egy régi ismerős arc is a pályán, aki jelenlétével és rutinjával sokat tud segíteni csapatunknak. Szilágyi Tamásról, van szó, aki edzői feladatai mellett újra magára ölti a kék-fehér mezt. Ezúton köszöntünk Sziszi újra a fedélzeten! Remélhetőleg a későbbiekben sikerül még 1-2 játékossal megegyeznünk, akik csapatunkat fogják erősíteni. Egyelőre így állunk.

A csapat augusztus közepén kezdte meg a felkészülést. Milyennek ítéled meg az eddigi munkát?
Csapatunk nagy része egyetemre jár, illetve munkahelyi elfoglaltsággal bír. Heti 2 edzés áll rendelkezésünkre, hogy felkészüljünk a bajnokságra. Nem mondhatom, hogy ideális az edzésszám, de próbáljuk maximálisan kihasználni az időt és legjobb tudásunk szerint készülni. A fiúk dolgoznak becsülettel. Sűrűek az edzések: a fizikális felkészítés mellett a taktikát is próbáljuk beépíteni a programba. Remélhetőleg a bajnokság kezdetére rendben leszünk.

Nemcsak a csapat összetételében, hanem eddigi információink alapján az NB2 Nyugati csoportjának mezőnyében is vannak változások. Milyen célokkal vág neki a gárda a mostani pontvadászatnak?
Információink alapján a tavalyi mezőnyhöz képest lesz több csapat, aki nem indul az idei pontvadászatban, illetve lesznek új és régi-új csapatok. Nehéz megítélni ki, milyen erőt fog képviselni, nyilván mindenki erősíteni próbál a lehetőségeihez mérten. Idén nem tűztünk ki a helyezés tekintetében konkrét célt a csapat elé. Szeretnénk minél előrébb végezni a tabellán, de elsősorban mérkőzésről- mérkőzésre szeretnénk fejlődni és kihozni a maximumot magunkból. Ha minden mérkőzésen a 110%-ot próbáljuk hozni, és e mellé még jó játék is párosul, akkor úgy gondolom bizakodóak lehetünk.

Végül üzennél-e valamit a csapat szurkolóinak, szimpatizánsainak a rajt előtt?
Kedves szurkolóink!
Nem hiszem, hogy külön be kellene nektek mutatkozni, hiszen hosszú éveken keresztül szívem-lelkem kint volt a pályán. Jól ismertek. Ugyan azzal a lendülettel és lelkesedéssel fogunk menni előre, ami játékosként is jellemzett. Tőletek kaptuk mindig azt a rengeteg pozitív energiát, ami pluszban kell egy-egy mérkőzés megnyeréséhez. Kérlek titeket, hogy az újraformálódott csapatunkat is támogassátok ugyan azzal a lelkesedéssel, mint mindig is tettétek. Cserében megígérhetem, hogy mindig 110-%-ot próbálunk a mérkőzéseken nyújtani, és győzelemre törni. Sok szeretettel várunk mindenkit az új szezonban! Gyertek minél többen és zúgjon újra a HAJRÁ DOMBÓVÁR!
Köszönöm szépen a beszélgetést! Neked és a csapatnak sok sikert és sérülésektől mentes eredményes szezont kívánok!

K.A.