Soproni Tigrisek SE-Dombóvári Kosársuli KE: 102-78 (30-16, 24-26, 25-20, 23-16)
Sopron, v.: Sebesi, Dr. Vajda.
Sopron: HALÁSZ 15/9, Erdősi 16/3, BAKK 16, Vesztergom 8, SALLAY 19. Cs.: Forrai, CSAPLÁR-NAGY 23, Balogh 2, Varga 3/3, Barlai, Gundinger.
Dombóvár: TAMÁS 34/21, Tóth M. 13/6, Kun 9/3, Szilágyi 8/3, Pölöske 4. Cs.: Lovas 8/6, Csapó T. 2, Takács A.

A soproniak kérésére egy nappal korábban játszottuk le a 24. forduló aktuális mérkőzését. A hazai csapat már biztosította helyét a rájátszásra (1.-2. helyezett csapatok folytathatják a küzdelmeket a feljutásért), ettől függetlenül egy nagyon nehéz mérkőzés várt ránk. Csapatunkból ezúttal is többen hiányoztak, foghíjas kerettel léptünk parkettre, a rendkívül jó szerkezetű vendéglátó ellen.Sajnos nem kezdtünk jól, talán a hosszú utazás is benne volt még a lábakban, így jelentős 14 pontos hátránnyal zártuk az első negyedet. A folytatásra kezdtünk magunkra találni, ötletes támadásokat vezettünk, jó ritmusban támadtunk, aminek következtében 6 pontra zárkóztunk fel a 18. percre.
Sajnos a hazaiak magas embereit nem tudtuk feltartóztatni, rengeteg támadó lepattanót kaparintottak meg, és második szándékbók könnyű kosarakat szereztek, így a félidőre visszaállt a 10 pont feletti különbség.
A térfél cserét követően a rutinos Sallay vezetésével tovább nyílt az olló a két csapat között, a hazaiak jól használták ki a magasságukat a palánk alatt. Rengeteg kosarat kaptunk, nagyon súlytalanok voltunk védekezésben, ráadásul 1-2 játékvezetői ítélet is hátrányosan érintett minket.. Lehetőségeinket figyelembe véve a támadásainkra -1-2 szituációt eltekintve- nem lehetett panasz, aránylag jó százalékkal dobtunk. Csapatunkból Tamás Pétert emelném ki, aki ismét a mezőny legjobbjának bizonyult. A záró játékrész közepére a lényegi dolgok eldőltek, 20 pontra nőtt a különbség a küzdő felek közt. A végére a hazai gárda átlépte a száz pontos határt is, és egy sportszerű mérkőzésen megérdemelt sikert aratott. Csapatunk becsülettel helytállt, a mai napon ennyire voltunk képesek, aki ott volt próbálta a maximumot nyújtani. A mérkőzés üde színfoltja fiatal tehetséges játékosunk Takács Arnold pályára lépése, immár ő is belekóstolhatott a felnőtt mezőny küzdelmeibe, még sokat fogunk hallani róla.