NB2, Nyugati csoport, 5. forduló 2020.11.13, Sopron

Soproni Tigrisek-Dombóvári Kosársuli KE 70-68 (h.u.) (14-18, 18-22, 14-12, 17-11, 7-5)

Sopron, Belvárosi Sportcsarnok, zárt kapus mérkőzés
Jv: Kiss, Antoni
Dombóvár: Tóth 12, Hadnagy 10/6, Kőnig 13/6, Balogh 8/6, Fazekas 5. Cs.: Halmai 8, Szőke 6/3, Reizinger 6/6, Orbán, Heisz, Nagy, Katatics.

Késő esti órákba Sopronba lépett pályára csapatunk. Tudtuk a hazai csapat foghíjasan fog kiállni a találkozóra , de még így a nagy rutin és a 6 éve tartó hazai veretlenégük mellettük szól.
Szerettünk volna ezt a hazai veretlenségüket elvenni és győzelemmel megajándékozni a csapat edzőjét Tamás Pétert ,aki sajnos nemtudott a csapattal tartani.
Tudtuk ,hogy csak akkor van esélyünk, ha 40 percig koncetrálunk és futunk,futunk, futunk. Ez 31 percig nagyon szépen is működött. Kreatív gyors és fegyelmezett támadásokat vezettük, 14 pontos előnyünk birtokába megnyugodtunk és a soproni csapat ránk erőltette az ő játékukat ami nem fekszik nekünk. Sajnos bele mentünk egy, olyan játékba ami lassú , statikus.
A végjáték így elég kiélezett lett ,a hazai csapat átvette a vezetést 40 mp a vége előtt. Egy pontos hátrányba kerültünk ,de erre még volt egy tripla válaszunk, már csak egy jó védekezés és siker, de nem így lett fault 2 dobás hazai csapatnak ,amit be is dobtak. Még volt egy dobásunk az utolsó mp-be de nem talált célt. Jöhetett a hosszabítás 5 perc , ahol egyből 5 pontos hátrányba kerültünk, de küzdöttünk tovább,nem adtuk fel. Kisebb fellángolásaink voltak,de fordítani nem tudtunk, így 2 pontos vereséget szenvedünk.
Gratulálok a Sopronnak a győzelemhez valamint a csapatunknak is.
Következő 2 hazai mérkőzésünk kulcs fontosságú lesz a jövőre nézve, hisz nem titkolt célunk a tabella elején végezni.
2020.11.21-én szombaton 18:00-kor a jó erőkből álló OSE Lion SE csapatát fogadjuk, amit élőbe közvetítünk 

Hajrá Dombóvár