2020.12.04. NB2 Nyugati csoport 4. forduló.

Szombathelyi Egyetemi SE – Dombóvári Kosársuli KE 66-67
(16-14, 22-19, 10-17, 18-17)
Dombóvár: Tóth K. 12/6, Reizinger M. 7/3, Hadnagy B. 21/3, Balogh R. 4, Fazekas V. 23. Cs.: Heisz A., Nagy B., Katatics K.

Sok időnk nem volt szomorkodni a PEAC csapatától elszenvedett vereség miatt. A 4. forduló halasztott mérkőzésére került sor, Szombathelyen az egyetemisták ellen. Sajnos rossz előjelekkel vártuk a találkozót, hiszen több meghatározó játékosunk nélkül, csupán 8 fővel tudunk kiállni erre a nagyon fontos mérkőzésre.
A találkozó előtt megbeszéltük, hogy nem azzal foglalkozunk, hogy hányan vagyunk, hanem megpróbáljuk legjobb tudásunk szerint, okosan játszva megoldani az adott helyzetet.
Az első félidő nagyon kiegyenlített játékot hozott. Szinte az egész első félidőben az egyetemistáknál volt az előny, igaz túl nagy különbséget nem tudtak kialakítani javukra, okosan játszva és jól védekezve sikerült látótávolságban maradni 38-33.
A 3. negyed meghozta csapatunk számára az áttörést. Főként védő oldalon nyújtottunk extrát 10! dobott ponton tartva a szombathelyi csapatot, 2 pontos előnnyel vártuk a záró játékrészt.
A 4. negyedben nem változott a játék képe, hol a hazai, hol pedig csapatunk vette át a vezetést 1-2 ponttal. A mérkőzés vége előtt 2 perccel, Fazekas duplájával ragadtuk magunkhoz az előnyt 60-61.
Válaszként Novák dobta legjobbkor első hármasát a mérkőzésen, és ismét a Szoese csapata állt győzelemre (63-61).
Egyre jobban közeledett a mérkőzés vége, ekkor már sejteni lehetett, hogy egylabdás mérkőzés lesz a végjátékban. Nagyon fáradtunk, de Hadnagy legjobbkor harcolt ki 2 büntetőt magának, amit higgadtan értékesített, majd egy jó védekezés után dobott egy ziccert, így az utolsó percbe érve 63-65-re mi vezettünk.
Ekkor azonban ismét jött Novák, és könyörtelenül bevágta újabb hármasát, 26 másodperccel a vége előtt a hazai csapat állt győzelemre (66-65).
Időkérésünk már nem volt. Utolsó támadásunkat Balogh vezette, dobása leperdült, azonban Fazekas visszaszedve a támadó lepattanót, értékesítette közeli kosarát 1.9 másodperccel a vége előtt (66-67).
A szombathelyi csapat időkérést követően, még kialakított egy hárompontos dobóhelyzetet, azonban a labda nem ért célba, így megnyertük a találkozót.
Óriási gratuláció jár a fiúknak, egy percre sem feladva, végig hittünk a győzelemben és sikerült a bravúr.
Következő mérkőzésünket december 11.-én Mosonmagyaróváron játsszuk, reméljük sérült és beteg játékosaink közül, már többen hadra foghatók lesznek.
HAJRÁ DOMBÓVÁR!