SZOESE – Dombóvári Kosársuli KE: 91-66 (29-17, 23-18, 19-17, 20-14)
Szombathely, 50 néző. V.: Rokob, Rudasits.
SZOESE: TÓTH D. 13/3, MÉSZÁROS 33/18, FÖLDESI 21, Karagity 6, Perák 2. Cs.: Vicze 3/3, Szabó 10, Gábor, Kerekes 3, Gábor, Kauzál, Láng.
Dombóvár: Tóth K. 14, Tamás 4, Tóth M. 10/3, Pölöske 6, Murvai 4. Cs.: Szilágyi 12/3, Csapó T. 3, Lovas 2, Kun 9/3, Szabotin, Heisz 2, Csáki.

A 12. fordulóban a bajnoki tabella listavezetőjéhez, a SZOESE csapatához látogattunk. A hazaiak makulátlan mérleggel rendelkeztek, eddig valamennyi mérkőzésükön, győztesen hagyták el a parkettet. A találkozó esélyesei tehát nem mi voltunk, de szerettünk volna meglepetést okozni. A vendéglátóknál ismerős játékossal is találkozhattunk, a dombóvári nevelésű Vicze Kristóf személyében, aki az idei szezonban Szombathelyre tette át székhelyét, itt folytatta tanulmányait és a kosárlabdát.

Az első percekben felváltva estek a találatok, majd egyel nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltak a hazaiak, és egy 11-0-ás futás után pillanatok alatt jelentős előnyt szereztek (27-12). A védekezésünk nem működött, túl puhák voltunk, ezt könnyedén kihasználta a vendéglátó. Jelentősebb változás a folytatásban sem történt, az extra támadásokat vezető SZOESE jól megszórt minket, sajnos 52 pontot kaptunk az első félidőben, ami eddig nem volt jellemző ránk.

A fordulás után próbáltuk összeszedni magunkat, szigorítottunk a védekezésen, és egy picit sikerült szorosabbá tenni a mérkőzést (28. perc: 64-50).  A felzárkózásunkat épp Vicze hármasa törte meg, így a negyed végére ismét távol kerültünk ellenfelünktől. A záró játékrész elején aztán végképp eldőlt a találkozó, a remek napot kifogó Mészáros találataival. Ettől kezdve csupán formalitás volt a mérkőzés, a játék mindenen elemében lényegesen jobban teljesítő SZOESE megérdemelt győzelmet szerzett, így megőrizte 100%-os mérlegét. Sajnos hiányoztak a csapatunkból a jó egyéni teljesítmények, ezek nélkül nehéz meccsben lenni egy ilyen szintű ellenféllel szemben.

bty

Folytatás január 27-én szombaton 18.00 órakor hazai pályán a Siófoki Kosársuli csapata ellen.