Zalaegerszegi KK – Dombóvári Kosársuli KE: 90-87 (25-26, 26-23, 22-18, 17-20)
Zalaegerszeg 50 néző, v.: Tóth, Csák.
ZKK: VERTETICS 28/6, VASS 22/6, Gecseg 7/3, Takács 5, BECZE 13/6. Cs.: Czeigli 7, Kocsi 4, Harmath 2, Kovács 2.
Dombóvár: TÓTH K. 16/6, TÓTH M. 27/9, TAMÁS 18/3, Szilágyi 3/3, Pölöske 4. Cs.: Csapó T. 2, Kun 6/6, Murvai 9, Szabotin, Lovas 2.

A bajnokság 18. fordulójában Zalaegerszegre látogatott csapatunk, ahol a ZKK vendégeként léptünk pályára. A hazai csapat a tabella 9. helyét foglalta el a mérkőzés előtt, ettől függetlenül egy nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, a hazai pályán mindig veszélyes vendéglátó ellenében. Sajnos egyik kulcsemberünk, Banai Attila nem tudta vállalni a játékot sérülés miatt.

A mérkőzés első negyedében fej-fej mellett haladt a két gárda, felváltva estek a kosarak. A támadásaink aránylag jól működtek, szinte minden játékosunk feliratkozott a pontszerzők közé. Védekezésben viszont több hibát is elkövettünk, melynek következtében a ZKK több könnyű kosarat is szerzett. A következő játékrészben sem volt nagy változás, hasonló mederben folyt a játék, sok kosár esett, egyik csapat sem fektetett nagy energiát a védekezésbe. Csapatunkból Tóth Máté és Tamás Péter szállította a pontokat, a zalaiaknál a rutinos Vertetics bizonyult tarthatatlannak.

A nagyszünetben megbeszéltük, hogy szigorítunk a védekezésünkön, amit sajnos nem sikerült megvalósítanunk. A nagy kedvvel, motiváltan játszó hazaiak 12-0-ás futása után 10 pont fölé nőtt a különbség, amely már jelentősnek számított ezen a mérkőzésen (65-53). Több játékosunk is fault problémával küszködött, nehéz helyzetbe kerültünk. Ezt követően Tóth Kristóf percei következtek, sorozatban szerzett 8 pontjával sikerült felzárkóznunk (29. perc: 68-66). A harmadik negyedet lezáró dudaszós Vertetics tripla a legrosszabbkor jött számunkra, majd a záró etap első percében szerzett két hazai kosár után újra 10 fölé kúszott a különbség a vendéglátó javára (31 perc: 78-67). Ekkor minden energiát mozgósítva nagy hajrába kezdtünk, és fokozatosan csökkentettük a különbséget. Végre jól védekeztünk, megszereztük a védő lepattanókat, és együtt élt a kispad is a játékkal, ami nagyon fontos. Nehezítette dolgunkat, hogy több támadásunk során faultgyanús szituációkban néma maradt a síp, ellentétben a vendéglátókkal, akik rendre megkapták a fújást (10-0 a büntetőarány az utolsó negyedben (!). Ennek ellenére 1 pontos ZKK előnynél labdánk volt az utolsó percben, de nem tudtunk élni a kínálkozó lehetőséggel, így faultolnunk kellett. A két jó hazai büntető után 4 másodpercünk maradt, hogy hosszabbításra mentsük a meccset, de tripla kísérletünk leperdült a gyűrűről, így elveszítettük a mérkőzést.

Gratulálunk a ZKK-nak a győzelemhez!

Következő mérkőzésünk ismét Zalaegerszegen lesz, a Ricsilla csapatához látogatunk, március 9-én, pénteken (19.30).