U10, Alapszakasz 2. forduló, Pécs

Dombóvári Kosársuli KE „Grey Wolves”-NKA Pécs Református I. 28-33 (0-19; 12-4; 15-18; 1-2)
Darázsdi Ákos-, Somogyvári Zoltán -, Lehőcz Zétény 9, Apáti Noel 3, Orsós Barnabás 2, Horváth Gergő 5, Kiss Kolos Boldizsár 1, Szigeti Ákos -, Eljaber Mohammad 6, Tőzsér Levente 1, Katona Péter -, Faluközi Máté -, Babulják Balázs -, Laki Dániel 1,

NKA Pécs Belvárosi I.-Dombóvári Kosársuli KE „Grey Wolves” 15-42 (0-18; 9-12; 1-6; 5-6)
Darázsdi Ákos 7, Somogyvári Zoltán -, Lehőcz Zétény 19, Apáti Noel -, Orsós Barnabás -, Horváth Gergő 7, Kiss Kolos Boldizsár 1, Szigeti Ákos -, Eljaber Mohammad 7, Tőzsér Levente -, Katona Péter -, Faluközi Máté -, Babulják Balázs 1, Laki Dániel -,

December 15-én, vasárnap került sor az U10-es bajnokság második fordulójára, ezúttal a pécsi Református Gimnázium és Általános Iskola csarnokában. Nem a legkedvezőbb előjelekkel vártuk a fordulót, hiszen Pataki Gergő ujjsérülés, Balogh Kornél betegség, míg Árok András egyéb elfoglaltság miatt nem tudott a csapat rendelkezésére állni. Mivel bő a keretünk, így is a nevezhető 14 fővel tudtunk elutazni. Az első fordulóban elszenvedett kis különbségű vereségeink után a B csoportban folytattuk a küzdelmeket.
Első mérkőzésünket a házigazdák ellen játszottuk. A bemelegítés nem sikerült a legjobban melynek egyik oka véleményem szerint az új helyszín sajátosságaiban is keresendő, a kisebb tér, az alapvonalhoz nagyon közel elhelyezkedő bordásfal eleinte zavarta a játékosokat, idő kellett mire hozzászoktunk. Ez meg is látszott az első negyeden. Röviden és tömören borzalmasan kezdtünk. Ziccerek és középtávoli dobások tömkelegét hagytuk ki, védekezésben „puhák”, gyámoltalanok voltunk. Az alapvonali és oldalvonali bedobásokból 5-6 labdát az ellenfélnek adtunk, akik könyörtelenül kihasználták a hibáinkat. A negyed végén 19-0-ra vezetett az ellenfél. Ez egy új szituáció volt számunkra, mivel az első fordulóban végig szoros mérkőzéseket vívtunk. A második negyed előtt abban maradtunk a srácokkal, hogy felejtsük el ezt a negyedet, „új mérkőzés kezdődik”. Nagy örömünkre tényleg egy új meccs kezdődött. Feljavult a védekezésünk, Orsós Barnabás kosara pedig megtörte a gólcsendet is és megkezdtük a felzárkózást. Emberfogásos védekezésünk jelentősen feljavult, bátrabban támadtunk, sokkal jobban koncentráltunk a különféle játékszituációkban. Pontól-pontra közeledtünk az ellenfélhez. A jól sikerült második negyed végére a 19 pontos hátrányunk 6 pontosra olvadt. Megérkeztünk a mérkőzésbe. A harmadik negyedben ott folytattuk, ahol abbahagytuk. Egy pontra sikerült felzárkózni. Azt gondolom, hogy 19 pontos hátrány ledolgozása bármilyen meccsen komoly teljesítmény, U10-es korosztályban különösen. Képesek voltunk felállni a padlóról. Ismét bizonyítottuk, hogy tudunk egymásért küzdeni. A felzárkózás sok energiát kivett belőlünk, így a harmadik negyedet 4 pontos hátrányban fejeztük be. Az utolsó negyed rendkívül kevés kosarat hozott. Igazi küzdelmet, „bírkózást” láthattunk mindkét csapat részéről. A meccset végül 5 ponttal elveszítettük, de ismét nagyon sok tapasztalatot szereztünk. Gratulálunk ellenfelünknek!
A vereséggel eldőlt, hogy a második meccsen a B csoportban maradásért kell küzdenünk. Ellenfelünk egy fiú és egy lány sorral állt fel. A bemelegítés most kiválóan sikerült, ami nagyon sokat számít egy mérkőzés kezdésénél. Nagyszerűen, ellentmondást nem tűrően indítottuk a mérkőzést. Határozott védekezések, labdaszerzések, és a ziccerek jó százalékban való kihasználása jellemzett minket az első negyedben. 18:0-ra nyertük az első játékrészt. A mérkőzést ugyanígy folytattuk, azt végig kontrolláltuk és valamennyi játékrészt megnyertük. A találkozó végén nagyarányú győzelmet ünnepelhettünk. Kiemelném, hogy ellenfelünk az eredmény dacára végig küzdötte a mérkőzést, ami rendkívül szimpatikus volt számomra. A meccsen valamennyi játékosomnak jelentős játékpercet tudtam adni, amivel nagyon sokan éltek is. A 19 pontig jutó Lehőcz Zétény mellett többen is „előléptek”. Darázsdi Ákos, Horváth Gergő és Eljaber Mohammad ponterős játéka mellett jó néhányan jeleskedtek a védekezésben, jó passzokban, jó helyezkedésekben is, ami legalább annyira fontos. A legfiatalabb korosztály révén még nagyon az elején járunk az utunknak és rengeteget dolgot nem tudunk még. De a csapat egyéni és csapatszinten is fejlődést mutatott az első fordulóhoz képest is, ami bíztató a jövőre nézve. Egy győzelemmel és egy vereséggel zártuk a fordulót, így legközelebb is a B csoportban folytatjuk. Gratulálok minden egyes játékosomnak a mutatott teljesítményéhez! Köszönjük a szülők támogatását, akik most is szép számban elkísértek minket. És végül de nem utolsó sorban Halmai Balázsnak is köszönöm a sok segítséget és azt, hogy mindig számíthatunk rá!
Magam és a csapat nevében mindenkinek áldott Karácsonyt és boldog új esztendőt kívánok!