U10, 3. forduló, Pécs

Dombóvári Kosársuli KE „Grey Wolves”-NKA Pécs Deák Pumák 55-46 (6-8, 19-19, 16-9, 14-10)
Darázsdi Ákos -, Pataki Gergő 17, Lehőcz Zétény 22, Apáti Noel -, Orsós Barnabás-, Horváth Gergő 6, Kiss Kolos Boldizsár-, Balogh Kornél 1, Tőzsér Levente 8, Eljaber Mohammad 1, Babulják Balázs-, Péter Vencel Kusán -, Szigeti Ákos-, Árok András -,

Kozármisleny SE- Dombóvári Kosársuli KE „Grey Wolves” 26-38 (4-9, 14-11, 2-8, 6-10)
Darázsdi Ákos 3, Pataki Gergő 12, Lehőcz Zétény 9, Apáti Noel 3, Orsós Barnabás 4, Horváth Gergő -, Kiss Kolos Boldizsár 1, Balogh Kornél -, Tőzsér Levente 2, Eljaber Mohammad 3, Babulják Balázs 1, Péter Vencel Kusán -, Szigeti Ákos -, Árok András-,

A harmadik fordulóval folytatódott az U10-es bajnokság. Az előző körben egy győzelemmel és egy vereséggel zártunk, így újra a B csoportban szerepelhettünk. Nagyon elszántan készültünk erre a fordulóra. A gyerekek nagy lelkesedéssel és sokat dolgoztak az edzéseken, melyek a téli szünet alatt sem maradtak el. A folyamatos készségfejlesztés mellett nagy hangsúlyt fektettünk az emberfogásos védekezés illetve az egy-egy és kettő-kettő elleni játék gyakorlására. A fejlődés edzéseken már érezhető volt, kíváncsian vártam, mit látok majd ebből a mérkőzéseken.

Első meccsünket az előző fordulóban az A csoportban szereplő NKA Pécs Deák Pumák gárdája ellen vívtuk. Egy jól sikerült bemelegítést követően megbeszéltük a srácokkal, hogy bátran, határozottan és koncentráltan kezdjük a meccset, mert egy jó kezdés az egész mérkőzést pozitívan befolyásolhatja. Ezt a célkitűzést sikerült is megvalósítani. Pataki Gergő két szép kosara jó alaphangot adott a meccsnek. Jól kezdtünk. A negyed első felében mi domináltunk és a vezetés is nálunk volt. A negyed közepén néhány cserét hajtottam végre, hogy mindenki pályára kerüljön az első sorból. Ekkor egy kicsit megtorpantunk, lazult a védekezésünk, figyelmetlenek voltunk. Ezt ellenfelünk ki is használta és a negyed végére két ponttal át is vette a vezetést. A második negyedben pályára lépő sorunk nagyon elszántan lépett parkettre. Ellenfelünk, akik egy magasabb sorral léptek pályára, ugyancsak így tettek. A második negyed hozta a legkiegyenlítettebb küzdelmet. A csapatok fej-fej mellett haladtak és ebben a korosztályban soknak számító 38 pontot dobtak. (19-19). A félidei büntetődobások után néhány ponttal még mindig a pécsiek vezettek. Tudtuk, hogy még egy lapáttal rá kell tegyünk a teljesítményünkre és akkor meg lehet a győzelem. Hála Istennek ez sikerült. Motiváltan, bátran ment pályára mindkét sorunk a harmadik és negyedik negyedben is és ez meghozta gyümölcsét. Mindkét negyedet megnyertük és a végén győzelmet ünnepelhettünk. Az U11-be felfelé is játszó Lehőcz Zétény és Pataki Gergő extra dobóteljesítménye mellett Tőzsér Levente és Horváth Gergő jeleskedett leginkább a pontszerzésben. Mellettük sokan nyújtottak jó teljesítményt mezőnymunkában, védekezésben, labdaszerzésekben, melyek legalább ennyire fontos tényezők. A meccsen minden játékos pályára került, a győzelemért mindenki megdolgozott.

Második meccsünket a Kozármisleny SE együttese ellen vívtuk közvetlenül az első meccs után. Pihenésre nem volt idő, néhány perc szusszanás után ismét a pályán voltunk. Kíváncsian vártam, hogy kondicionálisan miként bírjuk a terhelést, mivel most először fordult elő, hogy egymás után játszottuk a meccseinket. A feldobás előtt nagyon jó volt látni, ahogy a két kezdőcsapat játékosai mosolygósan, barátságosan beszélgettek egymással pár percet az asztalszemélyzetre várva. Nagyon örültem ennek, mert az ellenfél nem ellenség, hanem a kosárlabdáért és a sportért ugyanúgy lelkesedő sporttárs és ezt már a legkisebbeknek is tudniuk kell.

Az első meccshez hasonlóan most is jól kezdtünk, a jó kezdés azonban most kitartott a negyed végéig. Öt pontos előnnyel zártuk az első játékrészt. A második negyedben egy kicsit elbizonytalanodtunk. Sok hiba csúszott a védekezésünkbe, a támadásokat pedig elkapkodtuk. Az egész mérkőzésen nagyon szimpatikusan és sportszerűen küzdő kozármislenyiek megérezték a lehetőséget és hibáinkat kihasználva három ponttal megnyerték a második negyedet. A harmadik negyedre szűk előnnyel kanyarodtunk rá. Összeszedtük minden erőnket és arra törekedtünk, hogy az első negyedhez hasonlóan magunkhoz ragadjuk a kezdeményezést. Ez sikerült is. Védekezésünk jelentősen feljavult, melyet bizonyít, hogy mindössze egy kosarat kaptunk ebben a játékrészben. A találkozó hasonló mederben folytatódott az utolsó negyedben is, így a záró sípszó után ismét győzelmet ünnepelhettük. Örömteli tény, hogy kilenc játékosnak sikerült a gyűrűbe találni. A pontszerzők mellett kiemelném Balogh Kornél és Péter Vencel Kusán kiváló mezőnymunkáját, labdaszerzéseit is. A kettős győzelem azt jelentette, hogy a B csoportot megnyerve a következő fordulóban az A csoportban szerepelhetünk!

Szívből gratulálok csapatom valamennyi játékosának a jó teljesítményhez! Külön köszönjük mindenkinek, akik elkísértek minket a meccsekre és szurkoltak nekünk!

Megyünk tovább!

HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!