U10 A: Baranya megyei U10-es bajnokság, 4. forduló, Pécs

KASI Delfinek-Dombóvári Kosársuli KE Grey Wolves 77-44 (14-11, 27-11, 14-14, 22-8)
Kovács Gergő-, Papp Ádám 6, Márkus Bence-, Lukács Zénó 2, Csíkos László-, Kovács Bálint 4, Bálind Botond 3, Gazdag-Soós Zétény 3, Meiszterics Áron 22, Zsiga Zalán 2, Schäffer Márton 1, Bedővári Ákos 1

Dombóvári Kosársuli KE Grey Wolves-NKA Pécs U10 Fiú 35-99 (13-22,12-29,8-24, 2-24)
Kovács Gergő-, Papp Ádám 2, Márkus Bence 1, Lukács Zénó 1, Csíkos László 1, Kovács Bálint 1, Bálind Botond 6, Gazdag-Soós Zétény-, Meiszterics Áron 22, Zsiga Zalán-, Schäffer Márton-, Bedővári Ákos 1

A PVSK Szamosi Nándor Sportcsarnokban került sor a Baranya megyei U10-es bajnokság 4. fordulójára. Nagyon vártuk ezt a napot és nagyon készültünk erre a fordulóra, hisz az 1. forduló után ismét a legerősebb, A csoportban szerepelhettünk, miután két győzelemmel megnyertük a B csoportot a harmadik fordulóban. Tudtuk, hogy a bajnokság legerősebb csapatai ellen nehéz dolgunk lesz, de arra is kíváncsiak voltunk, hogy miben sikerült fejlődnünk, előre lépnünk az elmúlt hetekben, hónapokban.
Első meccsünket a Kaposvár jól felkészített csapata ellen vívtuk. Igyekeztünk határozottan, bátran kezdeni a mérkőzést, ami többé-kevésbé sikerült is. Első sorunk az egész mérkőzésen jó teljesítményt nyújtott. Az első és különösen a harmadik negyedben egyenrangú ellenfelei tudtunk lenni a KASI-nak, ami a nap legörvendetesebb eseménye volt számunkra. Második sorunk ugyancsak nagy elánnal vetette magát a küzdelmekbe. Támadásban még csak-csak sikerült néhány szép megmozdulás, védekezésben azonban sajnos problémáink akadtak. A második negyedben kapott 27 valamint a negyedik negyedben kapott 22 pont eldöntötte a meccs kimenetelét. A Kaposvár megérdemelt győzelmet aratott, ugyanakkor volt a csapatomnak tartása és két negyedben sikerült felnőni a bajnokság egyik legjobb csapatához. Ebből próbálunk építkezni a továbbiakban.
Az A csoport zárómérkőzését a Rátgéber fiú csapatával vívtuk, akik színvonalas mérkőzésen, nagy küzdelemben győzedelmeskedtek a KASI-val szemben. Egy nagyon atletikus, jól képzett társaság, akik ellen még nagyobb bravúrra lett volna szükség. A fiúk hozzáállásával most sem volt probléma, azonban az ellenfél dinamikai és magasságfölényével nem igazán tudtunk mit kezdeni. Ők még nem a mi szintünk, de fontos az, hogy lássuk, hova kell fejlődjünk. A mérkőzés előre haladtával egyre nyílt az olló a két csapat között. A harmadik és negyedik negyedre gyakorlatilag elfogytunk és ellenfelünk ilyen arányban is megérdemelten győzött. Gratulálunk nekik!
Rendkívül hasznos két meccs volt ez számunkra, ami nagyban segíti azt a hosszú tanulási folyamatot, ami az idei szezonban is előttünk áll.
Dolgozunk tovább, mert egyre jobbak szeretnénk lenni és nagyon szeretünk kosarazni!
HAJRÁ FARKASOK! HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!!