U10, 4. forduló, Pécs

KASI „A”- Dombóvári Kosársuli KE „Grey Wolves” 55-30 (14-10, 17-13, 10-6, 14-1)
Darázsdi Ákos -, Somogyvári Zoltán -, Pataki Gergő 8, Apáti Noel 3, Orsós Barnabás -,
Horváth Gergő 9, Tőzsér Levente 2, Balogh Kornél 2, Péter Vencel Kusán -, Faluközi Máté 1,
Babulják Balázs-, Eljaber Mohammad 5, Szigeti Ákos -, Katona Péter –

Dombóvári Kosársuli KE „Grey Wolves”- PVSK NKA II. 27-19 (8-4, 9-9, 8-2, 2-4)
Darázsdi Ákos 1, Somogyvári Zoltán 1, Pataki Gergő 11, Apáti Noel 2, Orsós Barnabás -,
Horváth Gergő 8, Tőzsér Levente -, Balogh Kornél -, Péter Vencel Kusán -, Faluközi Máté -,
Babulják Balázs-, Eljaber Mohammad 2, Szigeti Ákos 1, Katona Péter 1

A negyedik fordulóval folytatódott az U10-es bajnokság. Egy hosszabb szünet után már nagyon vártuk a pályára lépést. A felkészülés során két edzőmérkőzést is játszottunk az U11 illetve az U10 „B” csapatok ellen, melyek egyaránt nagyon hasznosnak bizonyultak. A felkészülés finise sajnos nem a legideálisabban alakult. A forduló előtt néhány nappal derült ki, hogy betegség miatt nem számíthatunk a csapat egyik meghatározó játékosára, az U11-ben is szereplő Lehőcz Zétényre. Rajta kívül egyéb okokból még több játékos is hiányzott, de bő keretünknek hála teljes csapattal utazhattunk ezúttal is. A betegeknek, sérülteknek ezúton is jobbulást kívánunk és várjuk őket vissza! Ez nem volt a legjobb előjel, hiszen a legerősebb, „A” jelű csoportban kellett helytállni. Ennek ellenére bíztam lelkes és szorgalmas csapatomban és az elvégzett munkában. A fiúktól lelkes és bátor játékot kértem és azt, hogy élvezzék a játékot és az „A” csoportos szereplés minden percét. Vasárnapi ellenfeleinkről fontos megjegyezni, hogy a bajnokság kezdete óta a legerősebb csoport résztvevői voltak, onnan az eddigi fordulók alatt még egyszer sem estek ki, a Kaposvár emellett valamennyi meccsét megnyerte.
Az első mérkőzést a somogyi együttes ellen vívtuk. Tudtuk, hogy egy jól felkészített, technikailag jól képzett és fizikálisan is erős csapat a KASI „A”, soraiban egy extra termetű játékossal. Tudtuk, hogy csak egy nagyon jó és fegyelmezett védekezéssel lehet esélyünk ellenük. A mérkőzést ennek szellemében kezdtük és a kezdés jónak bizonyult. A negyed közepéig kevés pont mellett mi vezettünk. A negyed második felében feljavult az ellenfél játéka és végül 4 ponttal megnyerte a játékrészt. Második sorunktól ugyanazt a fegyelmezett és bátor játékot kértem, mint az elsőtől. Az volt a cél, hogy lehetőleg szoros eredménnyel érkezzünk meg a félidőre és maradjon még esély a továbbiakra. Lehőcz Zétényt nélkülöző második sorunk nagy elánnal vetette magát a küzdelembe. Sajnos az emberfogásos védekezésünkbe még sokszor csúszik hiba és a lepattanók gyűjtésében sem vagyunk elég határozottak, de a mentalitásra nem lehetett panasz. Csúsztunk-másztunk, harcoltunk. Ezt így kell. A második negyedet 14-10-re nyerte meg ellenfelünk, így a szünetben 8 pontos volt hátrányunk. Ez egy behozható különbség, ekkor még volt reményünk a felzárkózásra. A 3. negyedben első sorunk is nagyon jó mentalitással lépett parkettre. A meccs hasonló mederben folyt tovább. Az előző két játékrészhez hasonlóan a KASI most is négy ponttal járt előttünk, és a meccs legponterősebb negyedét hozta, 17-13. A jó küzdőszellem ellenére az olló egyre nyílt és az utolsó játékrészre 12 pontosra duzzadt a hátrányunk. A hitünk és az erőnk itt egy kicsit alábbhagyott, ami az utolsó játékrész eredményén meg is látszott. Itt már nem tudtunk komoly ellenállást kifejteni emellett valamennyi játékosomnak játéklehetőséget adtam. A találkozót 55-30-ra elveszítettük. A vereség ellenére sok pozitívumot is hozott a meccs a bajnokság legerősebb csapata ellen. A következő fordulóban ismét lehetőségünk lesz ellenük javítani. Gratulálok a Kaposvárnak megérdemelt győzelméhez!
A második találkozót az ellen a PVSK NKA II. ellen vívtuk, aki a KASI-hoz hasonlóan az eddigi fordulók során végig a legerősebb csoport résztvevője volt. Mi azzal a határozott céllal léptünk parkettre, hogy ezt a sorozatukat megszakítjuk. Győzni akartunk! Ismét nagy elánnal és lelkesedéssel léptünk pályára. A mérkőzés rendkívül kevés pontot hozott ennek ellenére nagy küzdelem folyt a pályán. Az első negyedet végig kontrollálva 8-4-re hoztuk. A második negyed fej-fej melletti küzdelmet hozott, 9-9 arányban osztoztak a csapatok a pontokon. A félidei büntetődobások után négy pontos előnnyel fordultunk. Éreztük, hogy dominálunk a meccsen, de azt is tudtuk, hogy nagyon kell koncentrálnunk, mert ez az előny törékeny, könnyen elillanhat. A harmadik negyedben sikerült rátenni egy lapáttal a teljesítményünkre és ennek köszönhetően 8-2-re hoztuk a játékrészt. Az utolsó negyednek 10 pontos előnnyel vágtunk neki, ami már megnyugtatóbbnak tűnt, de itt is óva intettem játékosaimat a korai ünnepléstől. A negyedik játékrészben összesen 6 pont született. A játék színvonala itt már elég alacsony volt, de a siker végül megszületett. Győzelmünkkel bennmaradtunk az „A” csoportban, ami eddigi szereplésünk csúcsa. Nagyon boldogok voltunk, a meccs után nagy ünneplés volt a pályán és az öltözőben egyaránt! Szívből gratulálok mind a 14 pályára lépő játékosomnak! Ezért a jó szereplésért mindenki keményen megdolgozott! A megkezdett munkát folytatjuk. Még nagyon sok tanulni valónk van, de kezdünk igazi csapattá érni, ahol mindenki képes küzdeni a másikért. Három hét múlva ismét a legerősebb csoportban szerepelhetünk. Szeretnénk az eddiginél is jobban teljesíteni és tovább fejlődni!
Külön köszönet a szépszámú szurkolótáborunknak, akik elkísértek minket!
HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!