U10-es bajnokság, 1. forduló, Pécs

GYKSE Titánok-Dombóvári Kosársuli KE „Grey Wolves” 72-51 (19-18,18-9,21-18,14-6)
Asztalos Ádám 1, Barna Zsombor 6, Fekete Ádám-, Takács Bence-, Roósz Balázs 30, Derventics Marcell 2, Molnár Mátyás 4, Meiszterics Áron-, Világos Olivér-, Bálind Botond-, Varga István 6, Eljaber Omar Raid 2, Glaub Szabolcs-, Würth Attila-

Dombóvári Kosársuli KE „Grey Wolves”- KASI Delfinek 58-54 (12-12, 18-18, 14-10, 14-14)
Asztalos Ádám -, Barna Zsombor 2, Fekete Ádám-, Takács Bence 2, Roósz Balázs 8, Derventics Marcell -, Molnár Mátyás 14, Meiszterics Áron 10, Világos Olivér-, Bálind Botond 1, Varga István 17, Eljaber Omar Raid 4, Glaub Szabolcs-, Würth Attila-

A járványhelyzet ellenére végül a szokásos időpontban, azaz november közepén útjára indult a legfiatalabb korosztály versenysorozata is. A Baranya megyei U10-es bajnokság a mostani évben sajnos lényegesen kevesebb csapattal vette kezdetét a vírushelyzet miatt, mint tavaly. Mi az „A” csoportba kaptunk besorolást a szekszárdi GYKSE ”Titánok” valamint a kaposvári KASI „Delfinek” csapataival együtt. Erős, jó ellenfelekre számítottunk és ez be is igazolódott. Mindenképpen előnyt jelentett számunkra, hogy a csapatunk zöme, U11”B” néven már lejátszott két mérkőzést a kenguru bajnokságban, emellett pedig két edzőmeccset is játszottunk a felkészülés során a Kosársuli U11”A”(U12”B”) csapata ellen, melyet ezúton is köszönök Horváth Zsoltné Anikó és Kőnig Richárd edző kollégáimnak. Mivel U10”A” keretünk nagyon bő-22 játékosunk van-, így lehetőség van a rotációra, mindenki juthat játéklehetőséghez az U11-es és az U10-es bajnokságban egyaránt. A mostani hétvégén hét olyan kissrác volt a csapatban, akik életük első meccseit játszották. Sok sikert kívánok valamennyiüknek ebben a sportágban!
Első mérkőzésünket azok ellen a szekszárdiak ellen vívtuk, akik a vírushelyzet miatt meglehetősen szűkös kerettel, de annál ügyesebb játékosokkal érkeztek. Mindkét csapat nagy elánnal vetette magát a küzdelembe. Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik sem tudott elszakadni a másiktól, a játékrész végén 1 pontos előnyben voltak a szekszárdiak. A második negyedről ugyanez már sajnos nem volt elmondható. Második sorunk nem tudta folytatni első sorunk jónak mondható teljesítményét. Védekezésben puhák, gyámoltalanok voltunk, nem vállaltuk fel az ütközéseket, sokszor elkeveredtünk, nem találtuk az emberünket, így ellenfelünk több könnyű kosarat is dobva ellépett tőlünk. A félidei büntetődobások után, melyek szintén nem sikerültek túl jól, 10 pontos szekszárdi vezetésnél fordultunk. A harmadik negyedben ismét első sorunk következett. A játék képe nagyon hasonlított az első negyedhez. Mind védekezésben, mind támadásban igyekeztünk tartani a lépést az ellenféllel, de végül nem sikerült közelebb kerülni hozzájuk és három ponttal ismét ők nyerték meg a negyedet. Az utolsó játékrészben második sorunk sajnos ismét sok hibával, határozatlan védekezéssel és nagyon sok eladott labdával játszott. Nemcsak mezőnyben, hanem több esetben alapvonali bedobásoknál is ellenfelünknek ajándékoztuk a labdákat, melyeket a szekszárdiak azonnal meg is büntettek. A végeredmény teljes mértékben megérdemelt szekszárdi győzelmet hozott. Gratulálok Mandulás Zoltánnak és csapatának, kiknek személyében egy rendkívül szimpatikus és sportszerű csapatot ismertünk meg. Úgy gondolom, hogy a mérkőzésen tapasztalt hibáinkból tanulnunk kell. Ha ez így lesz, akkor tovább csökkenhet ez a mostani különbség a két csapat között. Ritkán szoktam név szerint kiemelni játékost, de ebben az esetben kivételt kell tegyek. Roósz Balázs 30 ponttal járult hozzá csapatunk eredményéhez, ami bármelyik korosztályban extra teljesítmény. Csak így tovább Bazsi, ugyanezzel a szorgalommal és alázattal!
Egy mérkőzésnyi pihenő és egy hosszú bemelegítés után a KASI „Delfnek” következtek. Mindkét csapat vereséget szenvedett a GYKSE-től, így a második hely és az „A” csoportban maradás volt a mérkőzés tétje. Az első mérkőzésünk után igyekeztünk kielemezni a hibákat, a bátortalan védekezést, a pontatlan emberfogást és a sok eladott labdát, ki nem kényszerített hibát. Emellett a két sorunk összetételén is változtattunk, új felállásban léptünk pályára. Hála Istennek nemcsak új felállásban, hanem új felfogásban is. Rengeteget javult a védekezésünk az első meccshez képest. Végre ütköztünk, gyorsítottunk a lábmunkán, több lepattanót szereztünk. A csapat harcos, bátor mentalitással játszotta le a teljes mérkőzést, melyen nagy küzdelem folyt az elsőtől az utolsó percig. Két nagyon hasonló képességű gárda feszült egymásnak. Ezt a negyedek eredményei jól mutatják. Nem gyakran fordul elő, hogy három játékrész is pontazonosságot mutasson. Most így történt az első, második és negyedik negyedben is. A harmadik játékrészt négy ponttal sikerült megnyerni és végül ennyi is maradt a különbség a találkozó végén. Örömteli, hogy három játékosunk is kétszámjegyű dobott pontot ért el (Varga István, Molnár Mátyás, Meiszterics Áron). Dícséretes teljesítmény. Ez volt az első meccsünk, ahol ilyen szoros, kiélezett küzdelem és végjáték után tudtunk nyerni. Nagyon fontos dolog az ilyen játékszituációk megismerése is a későbbiekre nézve. Győzelmünkkel a csoport második helyét szereztük meg. Összességében gratulálok csapatomnak a hétvégéhez, főként a második mérkőzéshez. Folytatjuk a munkát, építgetjük ezt a kis csapatot és legfőképpen élvezzük a játékot, mert ebben a korosztályban valójában ez a legfontosabb.
Hajrá Farkasok! Hajrá Dombóvár!