U10-es bajnokság, 3. forduló, Pécs

GYKSE Titánok-Dombóvári Kosársuli KE Grey Wolves 51-33 (6-7,20-14,15-6,10-6)
Asztalos Ádám 1, Takács Bence 1, Fekete Ádám 1, Glaub Szabolcs-, Roósz Balázs 14, Kovács Bálint 1, Molnár Mátyás 5, Kurucz Levente-, Meiszterics Áron 8, Világos Olivér 1, Pintér-Kovács Balázs-, Varga István 1, Eljaber Omar Raid-

Kozármisleny SE-Dombóvári Kosársuli KE Grey Wolves 23-78 (4-7,4-37,6-12,9-22)
Asztalos Ádám 9, Takács Bence -, Fekete Ádám -, Glaub Szabolcs 1, Roósz Balázs 26, Kovács Bálint 1, Molnár Mátyás 15, Kurucz Levente 1, Meiszterics Áron 14, Világos Olivér 1, Pintér-Kovács Balázs-, Varga István 8, Eljaber Omar Raid 3

Az ünnepek után folytatódott a Baranya megyei U10-es bajnokság is. A harmadik fordulóban ismét az „A” csoportba kaptunk besorolást, ahol az eddigi három helyett négy csapat szerepelt tornarendszerben. A mérkőzéseket egy új helyszínen, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia sportközpontjában játszhattuk nagyon jó körülmények között.
Az első meccset azzal a GYKSE Titánokkal vívtuk, akiket már „régi” ismerősként köszönthettünk, hisz az U10-es és az U11-es bajnokságban is több mérkőzést vívtunk egymás ellen a mostani szezonban. Egy jó képességű társaság, akik hozzánk hasonlóan teljes létszámban tudtak megjelenni ezen a hétvégén. Az eddigi mérkőzéseinket ők nyerték, de mindig igyekeztünk megnehezíteni a dolgukat és próbáltunk egyre közelebb kerülni hozzájuk. Most is ez volt a célunk. A hideg téli napon mindkét gárda kicsit álmosan kezdte a mérkőzést, elég sok volt a hiba, pontatlanság a játékban és nem is hozott sok kosarat az első negyed. Ennek ellenére úgy tűnt, hogy ebben a játékrészben mi irányítottuk a játékot, elég jó volt a védekezésünk, bátran támadtunk. Sajnos a befejezéseknél nem koncentráltunk eléggé és sok dobást rontottunk. Ha egy kicsit jobban figyelünk a támadásbefejezéseknél, nagyobb különbséggel is elléphettünk volna ellenfelünktől. Ezt a sanszot bár elmulasztottuk, egy ponttal így is megnyertük a negyedet, ami dicséretes. A második negyed magasabb színvonalú játékot hozott. A küzdelem továbbra is dominált, hajtott becsülettel mindkét csapat. A szekszárdiak itt már átvették a kezdeményezést és a vezetést is, azonban bőven látótávolságon belül voltak. Félidei büntetőzésünk ismét jól sikerült, 9 játékosom is a gyűrűbe talált. Öt pontos hátránnyal fordultunk, ami nem sok ebben a korosztályban sem. Elmondható, hogy az első félidőben álltuk a sarat az erős és az U10-es bajnokságban veretlen szekszárdi csapat ellen, ami fejlődést mutat számunkra. A mérkőzés folytatásában, különösen a harmadik negyedben ezt nem tudtuk folytatni és a GYKSE egyre inkább fölénk nőtt. Gyorsabb támadójáték, pontosabb dobások és jó védekezés jellemezte őket. A játékrész végére 13 pontra hízott az előnyük. Az utolsó negyedben továbbra is becsülettel küzdöttünk, de nem sikerült közelebb kerülni az ellenfélhez, aki végül 51-33 arányban megnyerte a találkozót. Fontos hangsúlyozni, hogy ebben a korosztályban a számszerű eredmény másodlagos. A legfontosabb a játék szeretete, a sportág alapjainak tanulása, a csapatépítés és a folyamatos fejlődés. Ezekben úgy gondolom, nem haladunk rosszul, de még rengeteg tanulnivaló van az idei szezonban is. Gratulálunk ellenfelünk győzelméhez.
A csoport másik elődöntőjét a KASI Delfinek 62-39-re nyerték a Kozármisleny ellen, így eldőlt, hogy utóbbi csapattal mérkőzünk meg az A csoport harmadik helyéért. Ellenfelünk KASI elleni meccsét megnéztük, így szerezhettünk benyomásukat róluk, mivel eddig még nem játszottunk egymással. Egy lelkesen küzdő csapatot ismertünk meg a baranyaiak személyében, köztük egy magas, jó felépítésű játékossal, aki kulcsembere volt a mislenyieknek. Az ő semlegesítése fontos feladat volt számunkra. Utólag elmondhatjuk, ez sikerült. Az első negyed a szekszárdi meccshez hasonlóan kevés pontot hozott. Küzdöttek a csapatok egymással és a negyed végére három pontos különbség alakult ki a javunkra. Ki kell emeljem Meiszterics Áron nagyszerű védőmunkáját, és labdaszerzéseit, aki alacsonyabb játékosként képes volt kikapcsolni az ellenfél már említett magas kulcsjátékosát. Jó példa volt ez arra, hogy gyorsasággal, dinamizmussal és kellő elszántsággal kompenzálni lehet a fizikális különbségeket is. A második negyedben az első meccshez képest átalakított második sorunk egészen kiemelkedő teljesítményt nyújtott! Ellentmondást nem tűrő játékkal még ebben a korosztályban sem gyakori 37-4 arányban nyertük a játékrészt, amihez azt hiszem, nem kell különösebb kommentár. A mérkőzés végkimenetele itt gyakorlatilag el is dőlt. A mérkőzés második fele igazi örömjátékot hozott számunkra. Roósz Balázs, Meiszterics Áron, Molnár Mátyás, Asztalos Ádám és Varga István ponterős játéka és szemre is tetszetős megoldásai mellé mindenki odatette a magáét. A fordulóra utazó valamennyi játékos jelentős játékpercet kaphatott a bizonyításra, amivel mindenki élt. A csapat minden játékosa szívvel-lélekkel küzdött és feszegette a saját határait. Azt hiszem, ezért is csináljuk ezt az egészet. A mérkőzés végeredménye nagyarányú győzelem lett a javunkra, a kissé elfáradó és elbizonytalanodó, de rendkívül szimpatikusan és sportszerűen küzdő Kozármisleny ellen. Győzelmünkkel az A csoport 3. helyét szereztük meg. A csoport döntőjében a Szekszárd ugyancsak magabiztos győzelmet szerzett a KASI Delfinek ellen 70-28 arányban, így az első és második helyeken ők osztoztak.