Baranya megyei U10-es bajnokság, 2. forduló, Pécs

Dombóvári Kosársuli KE „Grey Wolves”-Kozármisleny SE „Fehér” 84-11 (13-0, 27-8, 12-1, 32-2)
Kovács Gergő 4, Papp Ádám 4, Varsányi Ádám 4, Gazdag-Soós Zétény 9, Kovács Bálint 2 , Takács Bence 14 , Zsiga Zalán 9 , Meiszterics Áron 29 , Bálind Botond 4, Balog Balázs 5
NKA Pécs Leány-Dombóvári Kosársuli KE „Grey Wolves” 78-58 (19-8, 17-22,22-8,20-20)
Kovács Gergő 1, Papp Ádám 1, Varsányi Ádám 1, Gazdag-Soós Zétény-, Kovács Bálint 2, Takács Bence 7, Zsiga Zalán 2, Meiszterics Áron 29, Bálind Botond 11, Balog Balázs 4

Az U10-es bajnokság második fordulójára utaztunk Pécsre. Sajnos több hiányzónk is volt betegség illetve karantén miatt, így mindössze tíz játékos alkotta a keretet. Az első fordulóban az „A” csoportban kétszer vereséget szenvedtünk, így most a „B” csoportban folytattuk szereplésünket.
Első meccsünket a Kozármisleny ellen vívtuk. Ellenfelünk soraiban jó néhány 2013-as születésű gyerek volt, akik közül sokan nemrég kezdtek kosárlabdázni. Fizikai és technikai fölényünknek köszönhetően nagyon magabiztos győzelmet sikerült aratnunk, mely egy pillanatig sem forgott veszélyben. Pozitívum, hogy minden játékosom a gyűrűbe talált és mindenki jelentős játékperchez jutott a meccsen. A nagyarányú győzelem ellenére mégsem vagyok maradéktalanul elégedett a teljesítményünkkel. Ennek oka, hogy a találkozó nagy részében nagyon kényelmesen kosárlabdáztunk és ahelyett, hogy felpörgettük volna a saját tempónkat, inkább az ellenfél lassabb játékához alkalmazkodtunk. Több alkalommal is felhívtam a gyerekek figyelmét arra, hogy ha nagyon belekényelmesedünk ebbe a meccsbe, az a második mérkőzésen megbosszulhatja magát. Játékosaim korukból fakadó tapasztalatlanságuk miatt ezt nem igazán értették meg.
Sokat nem kellett várniuk a felismeréssel, mert a második meccsünk megadta a választ.
A NKA Pécs lány csapata ellen folytattuk szereplésünket. Nagyon rossz tempóban, gyámoltalanul, puhán indítottuk a meccset. A játék minden elemében alulmúltuk saját magunkat. Hiányzott a harcosság, a bátorság, a keménység, a dinamika a játékunkból. A második és a negyedik negyedben voltak jó periódusaink, de összességében csalódást keltő volt a játékunk. Különösen magas volt az eladott labdáink száma, ami ebben a korosztályban is megbosszulja magát! Ellenfelünk megérdemelt győzelmet aratott, melyhez ezúton is gratulálok!
Az előttünk álló hétvégén az U11-es bajnokságban folytatjuk szereplésünket!