Füzesi József U10-es bajnokság, 2. forduló, Pécs

Dombóvári Kosársuli KE Grey Wolves-GYKSE Szekszárd 46-57 (10-11,19-15, 8-13, 9-18)
Potocska Kristóf 12, Mati Botond 11, Schott Zsigmond 6, Béndek Zalán 5, Szíjártó Dávid 3, Schaadt Zétény 3, Szilágyi Kristóf 3, Erdős Kristóf 1, Fábos Dominik 1, György Bence 1, Marosi Dániel-, Gölöncsér Ádám-,

PVSK Fiú-Dombóvári Kosársuli KE Grey Wolves 27-50 (7-22, 10-10, 4-14, 6-4)
Potocska Kristóf 3, Mati Botond 22, Schott Zsigmond 8, Béndek Zalán 2, Szíjártó Dávid 1, Schaadt Zétény 3, Szilágyi Kristóf 4, Erdős Kristóf 3, Fábos Dominik 1, György Bence -, Marosi Dániel 1, Gölöncsér Ádám 2,
Vezetőedző: Kardos Attila

A pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia volt a rendezője a Baranya megyei U10-es bajnokság 2. fordulójának, mely Füzesi József nevét felvéve folytatódott, tisztelegve az ismert szakember előtt. Nem a legjobb előjelekkel utaztunk, hisz az utolsó pillanatban két játékosunk is kimaradt a csapatból betegség miatt. Ennek ellenére bizakodtunk abban is, hogy a gyerekek szorgalmas edzésmunkája és az egyre bővülő meccstapasztalat meglátszik majd.
Első meccsünket a nagyon jó erőkből álló GYKSE Szekszárd ellen játszottunk, akik ugyancsak hiányosan érkeztek betegségek miatt. A célunk az volt, hogy minél közelebb legyünk a bajnokság egyik élcsapatához és alaposan megnehezítsük a dolgukat, egyúttal gyakoroljuk az edzéseken tanultakat egy erős ellenféllel szemben. Ez három negyeden keresztül sikerült is, amit jó jelnek tartok és a csapat fejlődését mutatja. Bár az utolsó negyedben a maguk javára döntötték el a meccset a szekszárdiak, sok pozitívumot hozott számunkra ez a harcos, küzdelmes mérkőzés. Igyekszünk belőle tovább építkezni.
Pár perc szusszanás után ismét pályán voltunk. A PVSK Fiú csapata ellen az A csoportban való bennmaradásért mérkőztünk. Nagyon jó ritmusban és bátran indítottuk a mérkőzést és az első negyedet magabiztosan meg is nyertük. A második negyedben már kiegyenlített játék folyt, de előnyünket megtartva így is magabiztosan fordultunk. Első sorunk a harmadik negyedben tovább folytatta jó teljesítményét és a játékrész végére gyakorlatilag eldöntötte a találkozó kimenetelét. Egy szép győzelmet aratva végül sikerült kiharcolni a legerősebb csoportban való bennmaradást, így a következő körben is itt folytathatjuk szereplésünket.
Gratulálok csapatomnak a bátor és összességében eredményes játékhoz!
Köszönjük szurkolóinknak, hogy most is nagy számban kísértek el minket és mindig mögöttünk állnak!
Hajrá Farkasok! Hajrá Dombóvár!