U10”A”: Baranya megyei U10-es bajnokság, 5. forduló, Pécs

Dombóvári Kosársuli KE „Grey Wolves”- NKA Pécs Leány U10„B” 74-42 (28-6, 14-23, 20-2, 12-11)
Asztalos Ádám 13, Barna Zsombor 2, Glaub Szabolcs -, Schott Benedek 4, Roósz Balázs 29, Lakatos Noel 1, Molnár Mátyás 12, Takács Bence 3, Kovács Bálint-, Würth Attila-, Bálind Botond 2, Pintér-Kovács Balázs 8

NKA Pécs Fiú U10”B”- Dombóvári Kosársuli KE Grey Wolves 58-63 (17-10, 17-16, 11-21, 13-16)
Asztalos Ádám 24, Barna Zsombor 4, Glaub Szabolcs 1, Schott Benedek -, Roósz Balázs 22, Lakatos Noel -, Molnár Mátyás 6, Takács Bence -, Kovács Bálint-, Würth Attila-, Bálind Botond -, Pintér-Kovács Balázs 6

Az U11-es bajnokság zárása után a Baranya megyei U10-es bajnokság is a zárófordulójához érkezett. Szombaton délelőtt a Rátgéber Akadémián két hazai csapattal mérkőztünk meg a bajnokság B csoportjában. Elsőként az NKA Pécs Leány U10 „B” csapatával. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Az első percekben az ellenfél támadásainál már az alapvonali bedobásoknál labdákat szereztünk és a kínálkozó lehetőségeket értékesítettük is. Első sorunk ellentmondást nem tűrő határozott, bátor játékkal nagy arányban nyerte az első negyedet. A második negyedben nagyot változott a játék képe. Ellenfelünk egy erősebb sorral lépett pályára, mi pedig veszítettünk koncentrációnkból. Védekezésünkbe több hiba csúszott, ellenfelünk pedig magára talált. A negyedet meg is nyerték, de tetemes előnyünkből így is maradt. A harmadik negyedben első sorunk ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta. Kemény védekezés, sok labdaszerzés, a ziccerek jó kihasználása jellemzett minket ebben a játékrészben is. A 20-2 arányban megnyert negyed, végleg eldöntötte a mérkőzést. A tetemes előny birtokában második sorunk is sokkal jobb játékot produkált a záró játékrészben, mint a második negyedben. A találkozót magabiztosan nyertük. A mérkőzésen valamennyi játékosom jelentős játékpercet töltött a pályán, mindenki igyekezett hozzátenni a sikerhez.
Pár perc pihenő után a nap számunkra második meccse következett az NKA Pécs Fiú U10 „B” gárdája ellen. Jó fizikumú társasággal találtuk magunkat szemben, az első meccsnél lényegesen nehezebb feladatra volt kilátás. Nehezítette helyzetünket, hogy ezen a napon 2 magas emberünket is nélkülöznünk kellett sérülés és egyéb okok miatt, ami plusz energiák mozgósítását követelte meg a csapattól. Az első negyed nem sikerült jól. Emberfogásos védekezésünkbe nagyon sok hiba csúszott, amiből rendre kosarakat kaptunk. Az ellenfél nagyon kemény, fault határos védekezést produkált, kulcsembereinkre is nagyon figyeltek. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a határozott védekezés technikai hibákat is eredményezett nálunk, lépéshiba, kétszerindulás, borítás. Mindettől egy kicsit elbizonytalanodtunk, de azt is tudtuk, hogy ha összekapjuk magunkat, még bármi lehet ezen a meccsen. Második sorunk már egy fegyelmezettebb, jobb játékot tudott produkálni mind védekezésben, mind támadásban. Ez a játékrész már egész szoros volt, de a félidei büntetők után 8 pontos pécsi előnnyel fordultak a csapatok. A harmadik negyed előtt megbeszéltük a fiúkkal, hogy mindent beleadunk. Hisz ez lesz a szezon utolsó félideje, az utolsó U10-es meccsünkön. Szerettük volna méltó módon lezárni ezt a két nagyon szép U10-es évünket. Ennek szellemében léptünk pályára! Ami ezután következett, arról nehéz meghatódottság nélkül beszélnem. A csapat minden erejét összeszedve kezdte meg a felzárkózást. A gyerekek csúsztak, másztak, vetődtek, harcoltak. Pontról pontra közeledtünk az ellenfélhez, majd a vezetést is átvettük. Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk ebben a játékrészben, melyet 21-11 arányban megnyertünk. Ez azt jelentette, hogy két pontos fórral kezdhetjük meg az utolsó játékrészt. Az U10-es bajnokságban ritkán látható küzdelem kerekedett a negyedik negyedben. Mindkét csapat küzdött, harcolt, ütközött, ahogy csak bírt. A két csapat fej-fej mellett haladt percről-percre. Az utolsó percek igazi végjátékot hoztak. A záró másfél perc, kb. 5 percig tartott. Büntetők, időkérések, „szikrázó” parkett, „tomboló” kispadok, a játékba teljesen belefeledkező edzők és játékosok. Ez a kosárlabda!!! A mi korosztályunkban kivételes küzdelem és meccshelyzet alakult ki. Valami olyan, amivel ezek a kicsi gyerekek most találkoztak először. Túlzás nélkül mondhatom, extázisba került ez a két kis csapat, akik csak ellenfelek voltak a pályán, nem ellenségek. Ez nagyon fontos!! Nagyon akartunk nyerni ezen az utolsó meccsen! És ez végül sikerült is! A győzelem nagyon komoly érzelmeket szabadított fel, több gyereknél a mécses is eltört örömében! A srácok egymást ölelgették! Azt hiszem, ez a pillanat sokáig el fog kísérni mindenkit. Szívből gratulálok ellenfelünknek is, mert ehhez a meccshez két csapat kellett!
A bajnokságot ezzel lezártuk. Az U10-es bajnokságban ebben a szezonban a pandémia miatt csak 8 meccset játszottunk. Ebből 5 győzelem és 3 vereség született. A csapat az U10-es és U11-es bajnokságban (U11 B) összesen 20 mérkőzést játszott, ami nagyon sokat jelentett fejlődésünk és a csapatépítés szempontjából.
Köszönöm szépen a gyerekeknek ezt a nagyon szép két közös U10-es évet! Minden percét élveztem. Egy igazi kis CSAPAT kezd itt megszületni sok ügyes, tehetséges gyerekkel. Bízom benne, hogy sok-sok örömben lesz még részük. Ehhez rengeteg szorgalomra, tanulásra, edzésre, kitartásra, alázatra lesz szükség a jövőben is. Az alapokat ehhez igyekeztünk lerakni és közösséget építeni!
Köszönöm szépen a Dombóvári Kosársuli vezetőinek, az edzőkollégáknak és a szülőknek, hozzátartozóknak a támogatást és együttműködést!
Nagyon sok örömet, sikert kívánok a srácoknak a kosárlabda pályán és azon kívül is!


HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!!