Baranya megyei U10-es bajnokság, 1. forduló, Pécs

Dombóvári Kosársuli KE Grey Wolves-Kozármisleny SE 74-30 (14-4, 25-18, 11-4, 24-4)
Mati Botond 22, Fábos Dominik 8, Szilágyi Kristóf 8, Lehőcz Gellért 7, György Bence 7, Béndek Zalán 6, Potocska Kristóf 5, Schott Zsigmond 5, Szíjártó Dávid 3, Marosi Dániel 2, Erdős Kristóf 1, Albert Léna-, Szalontai Fanni-

KASI-Dombóvári Kosársuli KE Grey Wolves 66-29 (6-4, 31-10, 12-8, 17-7)
Mati Botond 6, Fábos Dominik-, Szilágyi Kristóf 3, Lehőcz Gellért 4 , György Bence 4, Béndek Zalán 2, Potocska Kristóf 2, Schott Zsigmond -, Szíjártó Dávid 2, Marosi Dániel 2, Erdős Kristóf 3, Albert Léna-, Szalontai Fanni 1
Vezetőedző: Kardos Attila

Megkezdődtek a Baranya megyei U10-es bajnokság küzdelmei is, melyek a következő fordulótól kezdve Füzesi József U10-es bajnokság néven folytatódnak majd. A második fellépésünkre és az első idegenbeli fordulónkra utaztunk a PVSK Akadémia csarnokába. Több játékosom ezen a napon lépett pályára először életében! Nekik és a csapatnak is sok örömet és sikert a kosárlabdapályán!
Az U10-es bajnokság legerősebb, „A” jelű csoportjába kaptunk besorolást az első fordulóra. Első meccsünket a Kozármisleny SE csapatával játszottuk. Bár a második negyedben kissé döcögött a játékokunk végig kontrolláltuk a mérkőzést. Valamennyi negyedet megnyerve, sok könnyű kosarat szerezve nagyarányú győzelmet arattunk. Mindenki jelentős játékpercet kapott, sokan szereztek kosarakat és sokan nyújtottak jó teljesítményt. Jót tett a meccs az önbizalmunknak, melyre szükség is volt a második meccs előtt. Gratulálok csapatomnak és a nagyon sportszerűen küzdő ellenfelünknek is.
Második meccsünket az évek óta a bajnokság egyik élcsapatának számító KASI ellen vívtuk. Az ugyancsak nagyon jó erőkből álló Szekszárd ellen játszott meccsüket megtekintve láthattuk, hogy sokkal nehezebb dolgunk lesz. Erre próbáltunk mentálisan is felkészülni a találkozó előtt. Elsődleges célkitűzésünk az volt, hogy tudjunk magasabb sebességi fokozatban kosárlabdázni egy nagyon erős ellenféllel szemben. A kevés kosarat hozó első és a harmadik negyedben ez többé-kevésbé sikerült is, ami pozitív a jövőre nézve. A második negyedben sajnos sok hibával játszottunk, emellett az ellenfél kiemelkedő képességű meghatározó játékosát nem tudtuk tartani. Ebben a negyedben el is dőlt a mérkőzés. Az utolsó negyedben már a fáradtság jelei is megmutatkoztak, így ellenfelünk teljesen megérdemelten nyert. Gratulálunk nekik.
A Kozármisleny elleni győzelmünkkel biztosítottuk bennmaradásunkat az A csoportban.
Ehhez gratulálok a csapatnak! Külön köszönet a dombóvári szülőknek a fantasztikus szurkolásért!
Megyünk tovább!

Hajrá Dombóvár!