U11 B: Kenguru bajnokság, Alapszakasz, 8. forduló, Kaposvár

KASI/B- Dombóvári Kosársuli KE/B 69-57 (13-15, 24-9, 10-27, 22-6)
Meiszterics Áron 31, Zsiga Zalán 7, Papp Ádám 5, Kis Milán 4, Kovács Bálint 3, Gazdag-Soós Zétény 3, Csíkos László 2, Márkus Bence 1, Balog Balázs 1, Lukács Zénó-, Takács Bence-, Kovács Gergő-

Dombóvári Kosársuli KE/B- KASI /C 34-48 (22-9, 4-11, 6-10, 2-18)
Meiszterics Áron 17, Gazdag-Soós Zétény 8, Zsiga Zalán 5, Takács Bence 4, Balog Balázs-, Papp Ádám-, Márkus Bence-, Lukács Zénó-, Kovács Bálint-, Kis Milán-, Csíkos László-, Kovács Gergő-
Edző: Kardos Attila

Az U11-es, azaz a Kenguru bajnokság utolsó fordulójára Kaposvárra utaztunk, ahol a KASI két csapata ellen mérkőztünk meg. Mindkettő ellenfél soraiban többségben voltak a nálunk idősebb, 2011-es születésű gyerekek, ezáltal a fizikai, magassághátrányunk eleve adott volt. Sajnos nem számíthattunk egyik húzóemberünk, Bálind Botond játékára sem, ami érzékenyen érintette második sorunkat. Ennek ellenére okos és bátor játékot kértem a gyerekektől, hogy szépen, emelt fővel zárjuk ezt a bajnokságot, ahova a tanulás és a játéklehetőség céljából neveztük be fiatal, 2012-es születésűekből álló U10-es csapatunkat. A KASI B elleni találkozón ezt sikerült is megvalósítani. Első sorunk mindkét negyedét megnyerte, a harmadik játékrészt kiemelkedően jó játékkal, amiért nagy dicséret illeti a fiúkat. Bár második sorunk is derekasan küzdött, a már említett nehézségeink az ő negyedeikben kiütköztek, így végül alulmaradtunk a meccsen.
A második meccset azonnal az első után játszottuk, így pihenni nem volt időnk. A KASI C elleni meccs első félideje ugyanúgy folytatódott, ahogy az előző abbamaradt. Első sorunk nagyszerű teljesítményt nyújtott, míg foghíjas második sorunk becsülettel küzdött. Utóbbi a második negyedben már sokkal jobban védekezett, mint az első meccsen, ellenben a játékunk most is pontszegény volt, így ellenfelünknek sikerült felzárkózni a félidőre, amikor a vezetés még mindig nálunk volt. Reménykedtünk a bravúrgyőzelemben a nagyobb, erősebb csapat ellen, de a második félidőre, különösen az utolsó negyedre nagyon elfáradtunk. A harmadik negyed végén még mindig maradt két pont előnyünk, a zárónegyedben azonban szétestünk mind támadásban mind védekezésben, így három negyednyi vezetés után a meccs végül elúszott számunkra, legalábbis az eredmény tekintetében. Fontos azonban megjegyezni, hogy ilyen kicsi gyerekeknél nem szabad nagy jelentőséget tulajdonítani a számszerű eredménynek, távlatokban kell gondolkodni. Fiatal U10-es csapatom ezen a napon is megmutatta, hogy szorgalmas, alázatos és kitartó munkával lehet jövője ebben a szép sportágban.
Köszönettel tartozom a Dombóvári Kosársuli KE vezetésének, amiért lehetővé tette, hogy a csapatom ebben a bajnokságban is szerepelhessen. Nagyon hasznos volt az itt megvívott 16 mérkőzés, nagyon sokat tanultunk ezekből!

Baranya megyei U10-es bajnokság, 6. forduló, Pécs

NKA Pécs U10 Fiú- Dombóvári Kosársuli KE Grey Wolves 111-31 (21-14, 34-11,24-6, 32-0)
Meiszterics Áron 13, Takács Bence 6, Bálind Botond 3, Zsiga Zalán 3, Varsányi Ádám 2, Kis Milán 1, Papp Ádám 1, Márkus Bence 1, Kovács Bálint 1, Gazdag-Soós Zétény-, Csíkos László-, Lukács Zénó-, Schäffer Márton-, Balog Balázs-

GYKSE Titánok-Dombóvári Kosársuli KE Grey Wolves 94-43 (18-18, 30-9, 28-14, 18-2)
Meiszterics Áron 24, Papp Ádám 10, Zsiga Zalán 4, Varsányi Ádám 2, Bálind Botond 1, Kis Milán 1, Kovács Bálint 1, Schäffer Márton-, Balog Balázs-, Gazdag-Soós Zétény-, Takács Bence -, Márkus Bence-,Csíkos László-, Lukács Zénó-
Edző: Kardos Attila

Az U10-es bajnokság zárófordulójára a PVSK Szamosi Nándor Sportcsarnokban került sor. A meccsek nagyon jó hangulatban, zsúfolt lelátók előtt zajlottak. Nagyon nehéz mérkőzésekre készültünk az „A” csoportban, ahol a bajnokság kiemelkedően legerősebb három csapata is részt vett velünk együtt. Tudtuk, hogy a magasabb edzésszámmal dolgozó, ezáltal állóképességben és technikailag is előrébb tartó ellenfelekkel szemben a tisztes helytállás lehet csak a célunk. A Kosársuli más filozófiát képvisel és az edzésszámokat más módon építi fel az évek során, mint az itteni ellenfelek. Az utolsó forduló abból a szempontból is különleges volt, hogy utolsó U10-es meccseinket vívtuk búcsúzva a korosztálytól. Minden hadra fogható játékost beneveztem a meccsekre és mindenkinek jelentős játékpercet igyekeztem adni. A két meccset részletesebben nem is elemezném ezúttal. Mind az NKA Pécs, mind a GyKSE Titánok a bajnokság legerősebb csapatai közé tartoznak. Az első negyedben mindkettővel tudtuk tartani a lépést, ami bíztató a jövőre nézve, a további játékrészekben azonban kijött a már említett állóképességbeli és technikai tudáskülönbség, ezáltal az önbizalom is megcsappant. Nincs ezzel semmi baj, fejlődni az erős csapatok ellen lehet igazán. Ellenfeleink megérdemelt győzelmeihez gratulálunk!
A Baranya megyei U10-es bajnokság tekintetében összességében elégedett vagyok csapatom teljesítményével. A bajnokságba 17 csapat nevezett, ebből a legjobb 4 csapat között zártunk. U10-ben 12 mérkőzést játszottunk a 6 forduló alatt. Négy fordulót az „A” csoportban, kettőt a „B” csoportban. Ehhez jön még az U11-es bajnokság, ahol U11 „B” néven szerepeltünk. A két bajnokságban összesen 28 bajnoki meccset játszottunk.
A csapatból nem igen szoktam kiemelni név szerint játékosokat, mert úgy gondolom, hogy ennek még nincs itt az ideje, de ezúttal egy kivételt mégis kell tegyek. Meiszterics Áron a Baranya megyei U10-es bajnokság legjobb játékosa lett az „összes két pontos szerzett kosár” kategóriában. Szívből gratulálok ehhez Áron. Nagyon büszke vagyok rád!
Bár az edzéseket folytatjuk a tanév végéig, majd utána következik a hagyományos nyári kosártábor, a bajnokság tekintetében lezártuk az U10-es korosztályt. Nagyon szép évek voltak ezek számomra. A legtöbb gyerekkel két évig, de néhányakkal három évig dolgoztam együtt. Azt hiszem, sikerült csapatot, közösséget formálni és lerakni ennek a nagyszerű sportágnak az alapjait. Köszönöm a srácok szorgalmas, lelkiismeretes és lelkes munkáját, a szülők, hozzátartozók támogatását! Külön köszönöm a Dombóvári Kosársuli KE vezetésének és valamennyi edzőkollégámnak minden segítséget és támogatást! Jószívvel adlak át benneteket a következő U11-es korosztályba, ahol Horváth Zsoltné, Anikó néni vár majd benneteket szeretettel sokéves tapasztalatával és töretlen lelkesedésével!
Mindent köszönök srácok! További jó munkát, sok sikert és sok örömöt a pályán és azon kívül is!
HAJRÁ KOSÁRSULI!!! HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!!