Füzesi József U10-es bajnokság, 5. forduló

Dombóvári Kosársuli KE Grey Wolves-KASI 42-67 (10-16, 17-24, 12-12, 3-15)
Lehőcz Gellért 14, György Bence 7, Potocska Kristóf 5, Schott Zsigmond 4, Schaadt Zétény 3, Szilágyi Kristóf 3, Mati Botond 2, Gölöncsér Ádám 2, Marosi Dániel 1, Albert Léna 1, Szalontai Fanni-, Stubián Zalán-,

GYKSE Szekszárd- Dombóvári Kosársuli KE Grey Wolves 60-34 (14-14, 17-9, 18-4, 11-7)
Schott Zsigmond 10, Mati Botond 8, György Bence 4, Potocska Kristóf 4, Lehőcz Gellért 3, Szilágyi Kristóf 3, Albert Léna 1, Gölöncsér Ádám 1, Schaadt zétény-, Marosi Dániel-, Szalontai Fanni-, Stubián Zalán-,
Vezetőedző: Kardos Attila

Elérkezett az utolsó előtti forduló a Füzesi József U10-es bajnokságban. Második alaklommal szerepeltünk a kiemelt csoportban, a bajnokság két élcsapata ellen mérkőzve.
Első meccsünkön a veretlen KASI volt az ellenfelünk. Nagyon készültünk arra, hogy egy jó meccset játsszunk ellenük. A bajnokságban harmadszor találkoztunk. Tudtuk, hogy ők az esélyesek de szerettünk volna az eddigieknél is nagyobb ellenállást kifejteni. Az a véleményem, hogy csapatom ezt a célkitűzést teljesítette. Az utolsó negyedet leszámítva méltó ellenfelek voltunk és látótávolságon belül tudtunk maradni az egyéni kvalitások mellett csapatként is nagyon jól működő és magas szinten kosárlabdázó Kaposvárral szemben. A csapat nagy energiákat mozgósított támadásban és védekezésben egyaránt, ami a harmadik negyed végéig tartott ki. Gratulálok ellenfelünk megérdemelt győzelméhez de csapatom tisztességes helytállásához is.
A második találkozón az ellen a Szekszárd ellen mérkőztünk, akik a bajnokságban csak a KASI ellen maradtak eddig alul és nagyon jól felkészített, ügyes gyerekekből álló társaság. Ellenük is hasonló célokkal kezdtük el a játékot. Nagyon bátran és jól indítottuk a mérkőzést. A negyed második felére magára talált a GYKSE is, de kiegyenlített, jó játékrészt produkáltunk. A második negyedben is tisztességesen teljesítettünk, de az ellenfél kiemelkedő képességű játékosát nem igen tudtuk tartani, így 8 pontos hátránnyal fordultunk a félidőben. A második félidő sajnos nem úgy folytatódott, ahogy szerettük volna. A betegség miatt hiányzó játékosaink mellé elvesztettük egy további kulcsjátékosunkat is, amit nem bírt el a csapat. A harmadik negyed végére emiatt gyakorlatilag eldőlt a meccs kimenetele. A záró játékrészben összeszedtük maradék erőnket és emelt fővel jöhettünk le a parkettről. A megérdemelt szekszárdi győzelemhez gratulálunk, ugyanakkor a számszerű eredmény jóval szorosabb lehetett volna az említett problémák nélkül.
Nagyon hasznos két meccsen vagyunk túl, ahol a csapat a jelenlegi tudásának szintjén igyekezett kihozni magából a maximumot!


HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!