Kenguru bajnokság 1. forduló, Kozármisleny 2017.10.15.

Kosárlabda Akadémia Lány”A”-Dombóvári Kosársuli KE 30-38 (7-10, 8+6-8+3, 6-8, 3-9)
Wéber Koppány, Tóth Kristóf, Nagy Marcell, Halmai Zsombor 13, Kovács Péter, Nyári Patrik 1, Ruppert Dominik 11, Kapinya Péter, Pápai Levente 1, Csomor Péter, Téwald Patrik 7, Balogh Barna 5.

Kozármisleny SE-Dombóvári Kosársuli KE 108-36 (27-6, 24+2-8+5, 35-7, 20-10)
Wéber Koppány, Tóth Kristóf 2, Nagy Marcell 2, Halmai Zsombor 10, Kovács Péter, Nyári Patrik 1, Ruppert Dominik 15, Kapinya Péter, Pápai Levente 2, Csomor Péter, Téwald Patrik 1, Balogh Barna 2.

Hétvégén az U11-es (kenguru) csapatunknak is elkezdődött a bajnokság. Nagyon nagy izgalommal vártuk a vasárnapot, mert 9 játékosunknak élete első hivatalos mérkőzése volt. Reggeli indulásnál már látni lehetett a fiúkon, hogy milyen boldogok és végre kezdődik a nagy kaland. Felszállás a buszra, utazás Kozármislenybe és futás be az öltözőbe. Ott először húzták fel a kosársuli szerelését magukra. Mosolygós arcokat, térdig érő nadrágokat, mezszámok kiválasztását, cipők bekötését, folyamatos wc-re járást és remegő lábakat láttunk. Nekünk edzőknek is óriási élmény volt mindezt ismételten átélni.  Sok szakmát nem vittünk bele, hisz ilyenkor még a nevüket sem tudják, annyira szeretnének játszani már.

 

ELSŐ mérkőzésünket a Kosárlabda Akadémia pécsi lányai ellen játszottuk, ahol nagyon lelkesen ugrottunk bele a játékba. Két egyforma szintű csapat próbált minél több kosarat elérni. Fej-fej mellett haladtunk végig a mérkőzés folyamán és az utolsó 3 percben 0-7 eredményt értünk el, ezzel a mérkőzést megnyertük. A Srácok nagyon örültek, hogy még győzni is sikerült, amit megérdemeltek. DE nem az eredmény számít, hanem elkezdtünk valamit, ami igen hosszú lesz. Ez a KOSÁRLABDA!

Következő mérkőzésünket a Kozármisleny csapata ellen játszottuk, akikről már látszott a bemelegítésen, hogy nem egy súlycsoportot képviselünk. Minket még ez sem tántorított el, be ugrottunk fejessel a pályára. Mindent megtettünk azért, hogy egy erős ellenfél ellen megmutassuk miket tanultunk augusztus óta. Szerintünk minden játékos megcsinálta, amit gyakoroltunk és a lámpaláz már csak pár emberkén látszott. Ilyen erős ellenfélen lehet a legtöbbet tanulni és a legjobban fejlődni. Nagy különbséggel kaptunk ki, de ahogy vége lett a mérkőzésnek és gratuláltunk az ellenfélnek, már látszott a felszabadult tekintet és mindenki boldog volt! Ahogy az öltözőbe értünk Nórival, már zengett a folyosó a csapat hangjától! Ennél több nem is kell egyenlőre!

Nagyon sok játékosunk élete első hivatalos pontjait is meg dobta (nekik biztos ez számít). Haza felé meg is ünnepeltünk mindent egy kis palacsintával (lekváros, nutellás, kakaós). Büszkék vagyunk a kis játékosainkra és azokra is, akik most nem voltak velünk, hisz csak együtt vagyunk CSAPAT! Köszönet a szülőknek a sportszerű szurkolásért, Ti is a csapat tagjai vagytok! Megyünk tovább a megfertőzött úton, robog a vasút, HAJRÁ DOMBÓVÁR!