1. forduló, 2019. 10.19. Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia

1.mérkőzés: NKA Pécs fiú/A—Dombóvári KS 72:41
Dombóvári KS: Pataki Gergő (5), Kiss Máté (4), Lehőcz Zétény (5), Herke Máté (3), Szabó Milán (2), Barna Zalán (7), Horváth László (4), Ignácz Dominik (2), Fülöp Sámuel (2), Lakatos Ábel (1), Kálmán Roland (-), Márfi Ákos (6), Bogárdi Dominik (-)

2.mérkőzés :Dombóvári KS—PVSK Nemzeti Akadémia 33:67
Dombóvári KS: Pataki Gergő (4), Kiss Máté (4), Lehőcz Zétény (3), Herke Máté( 4), Szabó Milán (3), Barna Zalán (9), Horváth László (2), Ignácz Dominik (1), Fülöp Sámuel (1), Lakatos Ábel (-), Kálmán Roland (1), Márfi Ákos (-), Bogárdi Dominik (1)

Elrajtolt a Kenguru bajnokság, ahol a B csoportban kezdtünk két rendkívül erős ellenféllel. A tavalyi évhez hasonlóan nagyon megilletődötten léptünk pályára. A hazaiak mindkét csapata húsdarálóként igyekezett minket meglepni, ami sikerült is. Érdekes felállást eszközölt ki a Kosárlabda szövetség, miszerint egész pályán 4-4 játékossal játszanak a mérkőző csapatok. Ennek aztán élvezzük az előnyeit és a hátrányait is. Az állandó cserék időnként megkeverik a játékot, nem mindig sikerül időben felvennünk ellenfelünk embereit. Támadásban még alapvető hibákat követünk el, nem a széleken indulunk és felállt védelem ellen még mindig nem húzódunk ki 4 szögbe. Rengeteg ziccer kimaradt a megjátszott helyzetekben. Ha mind értékesítettük volna, sokkal szorosabb lett volna a mérkőzés végeredménye. Apró játékosaink rengeteget dolgoztak, küzdöttek, futottak , indultak, labdát szereztek, megszakadtak a pályán. Volt időnként játék is, nem is rossz, csak a végkifejlet pontatlan volt. Végre vannak magas embereink, akik nem mernek érvényesülni, pedig minden adottságuk meg van hozzá!

Pozitívumként annyi, mindenki szerzett kosarat, tehát képesek vagyunk rá! Sokkal több van bennünk, és képesek vagyunk a fejlődésre, mint ahogy a múlt évben is bizonyítottuk. Reméljük az idén is sikerül!