U11 Kenguru bajnokság alapszakasz 2. forduló, Pécs (2018.11.25.)

Dombóvári Kosársuli KE-Kosárlabda Akadémia Pécs „B” 79-21 (17-8, 20-3, 20-6, 22-4)
Balogh Barna 6, Barna Zalán 12, Wéber Koppány 12, Tóth Kristóf 2, Vincze Miklós 3, Ács Dominik 6, Orsós Benjámin 2, Halmai Zsombor 12, Csomor Péter 7, Reith Ármin 1, Reith Ábel, Kapinya Péter 16, Kiss Máté.

PVSK NKA Leány „A”- Dombóvári Kosársuli KE-Kosárlabda Akadémia Pécs „B” 49-62 (13-12, 16-21, 7-13, 13-16)
Balogh Barna 14, Barna Zalán 12, Wéber Koppány 2, Tóth Kristóf 4, Vincze Miklós 2, Ács Dominik, Orsós Benjámin, Halmai Zsombor 10, Csomor Péter 4, Reith Ármin 4, Reith Ábel, Kapinya Péter 10, Kiss Máté.

Második alapszakasz fordulónkat Pécsen játszottuk az új Rátgéber Nemzeti Akadémia kosárlabda centrumban. A kenguru csapatunkban ezen a hétvégén 3 új játékos mutatkozott be, név szerint Kiss Máté, Orsós Benjámin és Vincze Miklós. 13-an utaztunk el és kezd kialakulni a kosársuli életében egy „tiszta” korosztály. Ez azt jelenti, hogy a csapat 95%-a 2008-as születésű! Hosszú távon ez nagy előnyt jelenthet majd nekünk!
Kezdésnek a hazai csapattal küzdöttünk meg, ahol igen nehezen vettük fel a ritmust, de ahogy telt az idő egyre jobban magunkra találtunk és elhúztunk tőlük. Az ellenfélnél sok lelkes kezdő játékos volt, akikből később biztos jó kosárlabdázó lesz. A védekezésünkre fektettük a hangsúlyt, amit szépen sikerült kihasználnunk és gyors kontrákkal könnyű kosarakkal fejeztük be támadásainkat. Kicsit bosszantó volt a mérkőzésen, egy kétes szituáció, (eredmény állástól függetlenül nézve) amit nem lehetett megbeszélni, mert a játékvezető csak a vállát húzta és mosolygott a sípja alatt! Úgy gondolom, csak közösen lehet előre vinni a magyar kosárlabdát! Alázat, tisztelet!
A második mérkőzésünket a PVSK leány csapat ellen játszottuk egyből az első mérkőzés után. Kicsit látszott a kezdésünkön a fáradság, nehezen vettük fel a sebességet és rengeteg hibával játszottunk. Viszont a védekezésünk ismét jobban működött, a labdaszerzések, lepattanok mérkőzésbe tartottak minket és fej-fej mellett haladtunk az első félidőben. A harmadik negyedben sikerült 10 pont fölé vinni a különbséget és ezt a mérkőzés végéig ügyesen tartottuk. Gratulálunk!
Az öltözőben megbeszéltük, hogy nem az eredmény a legfontosabb, hanem, hogy mindenki jól érezze magát. Arról is esett szó, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból és küzdjünk alázattal, tisztelettel!