U11 gyermek bajnokság alapszakasz 2. forduló Tamási (2017.11.19.)

Dombóvári Kosársuli KE-GYKSE Szekszárd 43-39 (10-6, 18-13, 6-8, 9-12)
Wéber Koppány 8, Tóth Kristóf 2, Nagy Marcell 1, Fenyvesi Merse 15, Pápai Levente 3, Ruppert Dominik 7, Kovács Péter -, Halmai Zsombor 3, Csomor Péter 2, Nyári Patrik 1, Téwald Patrik 1, Balogh Barna -, Reith Ármin -.

Tamási Dámocskák-Dombóvári Kosársuli KE-37-52 (8-12, 17-13, 8-19, 4-8)
Wéber Koppány 7, Tóth Kristóf 3, Nagy Marcell -, Fenyvesi Merse 12, Pápai Levente 5, Ruppert Dominik 6, Kovács Péter -, Halmai Zsombor 6, Csomor Péter 6, Nyári Patrik 1, Téwald Patrik 5, Balogh Barna 1, Reith Ármin -.

Vasárnap utaztunk a szomszéd városba a kis csapatunkkal. Ismét sikerült vinnünk új játékost (Reith Ármin), akinek 1. mérkőzése volt a hétvégén. A többiek sem panaszkodhatnak, hiszen a csapat többségének már van 4-5 mérkőzés a háta mögött 😊!
A szekszárdi csapattal kezdtünk, akikkel egy nagyon jó mérkőzést sikerült játszanunk. Ruppert Domi kicsit betegecskén köhögött, de játszani akart. Öltözőben megbeszéltük a gyakorolt dolgokat szeretnénk látni a pályán. Egyre több szép akció vetődött vissza mérkőzés közben. Ez szuper hír, hiszen folytatódik a fejlődésünk. Két játékosunk sérültet jelentett mérkőzés közben (Merse, Zsombor), de ahogy a szimpatikus szekszárdi csapat felzárkózott és vissza vette a vezetést (36-37), egyből  pályára kéretőztek, a csapat érdekében. A mérkőzést megnyertük szám szerint, de itt megint a küzdés és akarás győzött!
Folytatásban a Tamási Dámocskák csapatával ütköztünk meg. Egy jó hangos szurkolással teli mérkőzést játszhattunk. Szinte minden játékosunk meglepődött, hogy ilyen is lehet egy kosárlabda mérkőzés. Az első két negyedben próbálták megszokni a lelkes szurkolótábor hangját. Meg kell tanulni ezt is, hiszen majd, ha tízezer ember fogja űzni hajtani őket a lelátón, már nem lesz akadály. Felváltva estek a kosarak a és félidőre 25-25 volt az eredményjelző táblán. Folytatásban megcseréltük az ötösöket és mindenki hadra fogható volt. Nagyon sok szép egyéni teljesítményt láthattunk a pályán. Volt, aki a dobott kosarával, védekezésével, labdaszerzésével, lepattanójával, cseleivel tűnt ki. Mindenki hozzá tett valamit a szép játékhoz és a csapat sikeréhez.
Köszönjük szépen a Tamási szervezőknek az ajándékokat, amiket a végén a gyerekek kaptak. Hazáig le sem vették a nyakukból. DE mindegy milyen érem csillog, ilyen korban a játék szeretete a legfontosabb!

HAJRÁ DOMBÓVÁR!