2017.12.09. 3. kenguru forduló

KSC Szekszárd-Dombóvári Kosársuli KE 49-48 (10-14, 4+6-7+4, 8-12, 21-11)
Wéber Koppány 3, Tóth Kristóf 2, Nagy Marcell, Fenyvesi Merse 13, Pápai Levente, Ruppert Dominik 14, Kovács Péter 2, Halmai Zsombor 9, Kapinya Péter 5, Nyári Patrik, Téwald Patrik, Balogh Barna.

Dombóvári Kosársuli KE-Kozármisleny SE 42-71 (5-23, 16+4-10+6, 12-14, 5-18)
Wéber Koppány 1, Tóth Kristóf 3, Nagy Marcell 1, Fenyvesi Merse 9, Pápai Levente 7, Ruppert Dominik 11, Kovács Péter 1, Halmai Zsombor 2, Kapinya Péter 2, Nyári Patrik 2, Téwald Patrik 3, Balogh Barna.

A harmadik fordulót Szekszárdon rendezték a kenguru bajnokságban. Nagy izgalommal indultunk az útnak, mindenki várta az év utolsó fordulóját.

Hazai szekszárdi lány csapattal léptünk először pályára. Egy igen lelkes és harcias kis csapatot ismerhetünk meg ellenfelünkben. A mérkőzést egész végig rengeteg hibával játszottuk, de a 3. negyed végéig még nekünk állt a zászló. Az utolsó játékrészre jött egy rövidzárlat, sok labdát szortunk el és ziccereket hibáztunk. Jöttek az utolsó másodpercek, amit a KSC lányai jobban ki tudtak használni, így 15 pontos hátrányból felzárkóztak, majd 1 pontos győzelmet arattak. Rosszul esett a dolog mindenkinek, de ebből is tanulnunk kell. Legközelebb jobban figyelünk a végére és kijavítjuk!

Lelkifröccs után jött a Kozármisleny csapata, akikkel már idén játszottunk és egy nagy arányú (70-80 pont) különbséggel alul maradtunk. Megbeszéltük, hogy itt lehet a legtöbbet tanulni, ahol erősebb az ellenfél. Ha itt meg tudjuk valósítani a tanultakat, akkor bárhol menni fog. Első negyedben még az előző mérkőzés hatása alatt lehettünk, de az 5. perctől beindult a gépezet. Aztán a 2. negyedet meg is nyertük! Következő játékrészben egy kosárral kaptunk ki! Mindenki alárendelte magát a CSAPAT-nak és játszott! Egyre szebb megoldásokat láttunk a mérkőzés folyamán. Végig volt tartásunk, mindig küzdöttek és harcoltak. Több játékosnak megjött az önbizalma, mertek vállalni betöréseket, dobásokat!

Nagyon tanulságos volt ez a szombati nap, minden volt benne. Volt nagy előny, nagy gödör, végjáték, erős ellenfél, sírás! De a végén mindenki nevetett és jól érezte magát!

Hajrá Dombóvár!