U11 Kenguru alapszakasz 3. forduló, Zomba (2019.01.20.)

Dombóvári Kosársuli KE-PVSK Nemzeti Kos”A” 58-48 (13-12, 11+7-11+8, 10-9, 16-8)
Balogh Barna 11, Barna Zalán 9, Wéber Koppány 1, Tóth Kristóf 1, Ács Dominik 3, Vincze Miklós, Orsós Benjamin 1, Halmai Zsombor 20, Csomor Péter 7, Reith Ármin, Reith Ábel 1, Kapinya Péter 4, Kiss Máté.

GYKSE Szekszárd-Dombóvári Kosársuli KE 63-57 (13-4, 0+9-12+6, 18-10, 7-15, 16-10)
Balogh Barna 5, Barna Zalán 17, Wéber Koppány 3, Tóth Kristóf 1, Ács Dominik 1, Vincze Miklós, Orsós Benjamin, Halmai Zsombor 11, Csomor Péter 7, Reith Ármin 1, Reith Ábel, Kapinya Péter 10, Kiss Máté 1.

Az év első fordulója volt a kenguru csapatunknak és a bajnokság 3. fordulója. Az elmúlt évet két győzelemmel zártunk ezért feljutottunk a „B” csoportba, ahol a Szekszárddal és a PVSK csapatával találkoztunk. Velük az első fordulóbán már játszottunk és mind a két csapattal szemben alul maradtunk.
A pécsi együttessel kezdtük a tornát, próbáltuk az elmúlt időszakban gyakorolt játékainkat a pályára vinni. Elég hullámzóan játszottunk, a félidőig fej-fej mellett haladtunk egymással. A harmadik negyedet fordított ötössel kezdtük, ami a mérkőzés végére jó döntésnek bizonyult. Utolsó negyedet 16-8-ra nyertük és ez azt jelentette, hogy mérkőzésen győztünk. Szoros és küzdelmes meccset játszottunk, ahol mindenki hozzá tett a győzelemhez! A siker kulcsa a védekezésünkben rejlett, ahol egyénileg is kiemelkedőt mutatott pár játékosunk! Itt lehetett látni, hogy egy győzelemnél nem csak az számít ki hány pontot dob!


A vasárnap délutáni második mérkőzésünket a hazai csapattal játszottuk. Talán a csapat életében az eddigi legizgalmasabb kosárlabdát hozta a derbi. Tele volt nagyobbnál-nagyobb fordulatokkal, amit hosszabbításban a szekszárdi csapat nyert meg teljesen megérdemelten.
Első negyedben nagyon látszott az előző Pécs elleni játék fáradtsága. Viszont a 2. ötösünk csapatként harcolva visszajött a mérkőzésbe és a büntetőket követve teljesen (22-22) egyforma állást mutatott az eredményjelző tábla. Jött a harmadik negyed, ahol a 8. percben még csak 2 pont volt a hátrányunk, és egy rövid zárlatot követően, pár kosár után már 8 ponttal vezetett a GYKSE Szekszárd. Az utolsó negyedben aztán mindent bele adott ismét a kis csapat, 5 perccel a vége előtt 46-35 volt az állás persze nem nekünk. Itt elhittük, hogy még van keresni valónk és padlógázt nyomtunk. Felzárkóztunk 1 pontra, és a legvégén még egy lehetőséget kaptunk, ugyanis kettő büntetőhöz jutottunk játékidő lejárta után. Ilyen helyzetben még nem nagyon voltunk és 2/1 büntetővel kiharcoltuk a hosszabbítást. Nagyon örültünk Kristóf bedobott büntetőjének és álomszerűen kezdtük a hosszabbítást, 8 egységet értünk el három perc alatt, míg ellenfelünk csak 3-at. Aztán egy meghatározó játékosunkat elvesztettük kipontozódás miatt, majd teljesen elfáradtunk fejben (itt én is hibáztam, mert nem kértem ki az időnket, hogy kicsit pihenjünk és rendezzük sorainkat) és rossz döntések sorozatát hoztuk. Ezeket a szekszárdi csapat kihasználta (13-2) és ügyesen behúzták a mérkőzést. Gratulálunk nekik!
Nem szoktam ennyire részletesen leírni egy mérkőzést, mert az eredmény szerintem ebben a korban még nem számít, de tényleg 2 jó mérkőzést tudtunk játszani. Nagyon várjuk már a következő fordulót, mert úgy érezzük, nagyon szeretünk kosárlabdázni és saját magunkon tapasztaljuk, hogy ismét fejlődtünk! Köszönjük szüleinknek és az ellenfélnek szurkolóknak is a sportszerű buzdítást és szurkolást!
Hajrá Dombóvár!