U11 kenguru alapszakasz 6. forduló, Dombóvár (2019.03.23.)

Dombóvári Kosársuli KE-Kosárlabda Akadémia Pécs 57-94 (19-14, 9-35, 10-23, 19-22)
Halmai Zsombor 21, Balogh Barna 9, Kapinya Péter 7, Csomor Péter 6, Wéber Koppány 4, Barna Zalán 4, Ács Dominik 4, Herke Máté 1, Tóth Kristóf 1, Vincze Miklós, Kiss Máté, Orsós Benjamin.

KSC Szekszárd-Dombóvári Kosársuli KE 46-62 (5-20, 22-18, 6-12, 13-12)
Halmai Zsombor 12, Balogh Barna 14, Kapinya Péter 5, Csomor Péter 4, Wéber Koppány 2, Barna Zalán 18, Ács Dominik 6, Herke Máté, Tóth Kristóf 1, Vincze Miklós, Kiss Máté, Orsós Benjamin.

Kenguru csapatunk első alkalommal tudott az idei szezonban itthon tornát rendezni. A Szent Orsolya Iskolaközpont fogadta a két vendégcsapatot.
Tornát mindig a hazai csapat kezdi egy vendég együttessel, aki most nem más volt, mint a Rátgéber Akadémia. A 4. fordulóban már találkoztunk velük, és egy nagy arányú vereséget szenvedtünk. Most nagyon jól kezdtük a mérkőzést és folyamatosan léptünk el ellenfelünktől, aki igen agresszívan játszott az egész mérkőzés folyamán. A mi felfogásunkba ez a fajta mentalitás nem fér bele (28 db személyi hiba a mérkőzés folyamán, amit befújtak!) és szerintem ebben a korcsoportban erre még nincsen szükség. De ennek ellenére az első ötösünk ezt átlépte és előnnyel zártuk a negyedet. Majd jött a 2. ötösünk, akik ezt a sebességet már nem bírták és rengeteg hibával játszottunk. Elhúzott tőlünk a pécsi gárda és folyamatosan növelték előnyüket. A félidőben megfordítottuk az ötöseinket mert kíváncsiak voltunk pár dologra. Az utolsó negyedet 3 ponttal vesztettük el. Nem az eredmény volt megint a fontos, hanem hogy ismét léptünk előre és kemény ellenfél ellen is meg tudtuk többször valósítani a tanultakat. Gratulálunk a Pécsnek!
Pihenő után jöttek a KSC-s lányok, akiket már ismertünk és utolsó találkozásunkkor mi hagytuk el a pályát győztesként. Jól indult a találkozó és egy megnyugtató előnyt harcoltunk ki. Több szép egyéni megmozdulást láthattunk, szép befejezésekkel szereztünk kosarakat. Látszott a szekszárdi lányokon, hogy már fáradtak voltak, de nem adták fel 1 percig sem. Voltunk a mérkőzés folyamán többször hullámvölgyben is, de mindig volt valaki, aki kihozta a csapatot belőle. Végig vezetve megérdemelten nyertük meg a találkozót.
Nem szabad elfelejteni, hogy mi egy kis város és kis egyesület vagyunk! Nem számít a győzelem ilyen korban, csak az számít, hogy folyamatosan játszani tudunk és szeretjük a kosárlabdát!
HAJRÁ DOMBÓVÁR !