Kenguru Kupa 7. forduló, 2017. április 2. Városi Sportcsarnok

KASI A–Dombóvári Kosársuli 64–31 (16-18, 17-5, 2-1, 19-0, 10-13)Dombóvári Kosársuli : FENYVESI MERSE (14), Bálint Botond (-), Vincellér Nándor (10), Hetesi Liliána (-), Nagy Áron (1), Ruppert Dominik (3), Kovács Benjamin (3), Bőzsöny Flóra (-), Bálint Bence (-), Lovas Máté (-), Ördög Péter (-), Gácsi Zalán (-), Gergely Hanna (-), Pápai Levente (-),

Dombóvári Kosársuli–Monok SE 39–69 (0-20, 8-14, 5-8, 11-16, 15-11)Dombóvári Kosársuli : Fenyvesi Merse (5), Bálint Botond (-), Vincellér Nándor (8), Hetesi Liliána (-), Nagy Áron (-), Ruppert Dominik (6), KOVÁCS BENJAMIN (17), Bőzsöny Flóra (-), Bálint Bence (-), Lovas Máté (1), Ördög Péter (2), Gácsi Zalán (-), Gergely Hanna (-), Pápai Levente (-),

Sajnos sérült játékosaink nem jöttek rendbe, így meghatározó emberek nélkül kellett lejátszanunk a 7. fordulót.Maga a sportcsarnok, az öltözők nagy élménnyel szolgáltak, hiszen eddig iskolák tornatermeiben zajlottak a mérkőzések.Jól is kezdődött az első meccs, mivel meglepetésszerű önfeledt játékkal kezdtünk. Az első ötösünk szinte sziporkázott, élvezte a játékot. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott Fenyvesi Merse, aki élete legjobb játékát nyújtotta. Szinte mindent értékesített, bátran megoldotta a befutásokat, ésszel játszott, mellette nagyszerűen védekezett. Vincellér Nándi partner volt ebben a játékban.A második negyedben széjjelforgácsolódtak az erőink, 100 %-os helyzetek maradtak ki, egyáltalán nem értünk vissza a védekezésben, kaptuk a kontrakosarakat.A félidőben igaz, hogy a rögtönzött felépítésű minipalánkra dobtuk a büntetőket, ami ráadásul ferde is volt, de mi ennél jóval többet tudunk átlagba bedobni, (mint egy).Aztán megfordítottuk az ötösöket. Nem kellett volna!
A 3. negyed, mintha nem is rólunk szólt volna. Se támadás se védekezés. A megfordított első ötös hiába próbált szépíteni a helyzeten és hozta a 4. negyedet, sajnos elment a meccs.

2. mérkőzés: Minusz 20 ponttal kezdtünk. Próbáltunk variálni az ötösök játékán, hiányzott az első negyedből, aki szedte volna a labdákat, apró játékosaink nem tudta kérvényesülni. Ráadásul szőrnyen meg voltunk szeppenve. Semmi a világon semmi nem sikerült. Egyre nagyobb volt az elkeseredés. A második ötös tartotta a frontot, kezdtünk magunkhoz térni, rámertünk nézni a palánkra, volt már látványos játék, amelyben Ruppert Dominik és Kovács Beni jeleskedett. Ügyes labdafelhozatal, precízen kidolgozott befutás, jó passz és értékesített kosarak.3. negyedben már mi is ott voltunk a pályán, kicsit magabiztosabban, mint az első negyedben, köszönhetően Mersének és Nándinak.Végül a 4. negyedben tudtunk kibontakozni. Megint ugyanaz a két ember, Beni és Domi húzta a csapatot, ráadásul nyerte meg jó játékkal az utolsó etápot.

Tudtuk, hogy a hétvégén nem sok babér fog teremni, nagyon hiányoztak a törzsjátékosok, és nagyon el voltunk keseredve.Mellesleg mind a 14 játékos játszott.A maga módján mindenki igyekezett maximálisan hozzátenni a játékhoz. A helyzet, a körülmények, a pszichés érzelmek meghatározzák egy mérkőzés lefolyását. Ez így sikerült.