U 11. Kenguru 8. forduló 2017. 05.06. Pécs, TÁSI

Dombóvári Kosársuli–PVSK Panther 65–42 (20-11, 17-2, B:4-9, 12-12, 12-8)

Fenyvesi Merse (6), Halmai Zsombor (9), Vincellér Nándor (3), Bálint Botond (2), Nagy Áron (7), Ruppert Dominik (10), Kovács Benjamin (5), Bálint Bence (2), Óliás Gergő (12), Trupp Virág (7), Bőzsöny Flóra (-), Ördög Péter (-), Gergely Hanna (1), Pápai Levente (1)

Kosárlabda Akadémia Pécs „B” —Dombóvári Kosársuli 35–51 (12-11, 7-14, :5-6, 4-7, 6-13)

Fenyvesi Merse (3), Halmai Zsombor (6), Vincellér Nándor (10)Bálint Botond (5), Nagy Áron (3), Ruppert Dominik (-), Kovács Benjamin (2), Bálint Bence (4), Óliás Gergő (8), Trupp Virág (6), Bőzsöny Flóra (1), Ördög Péter (1), Gergely Hanna (1), Pápai Levente (1)

Mindkét mérkőzésről elmondhatjuk, ami az erősségünk, azt sikerült felszínre hozni. A gyorsaságot, a jó védekezést, az egész pályás letámadást, a rengeteg labdaszerzést, az értékesített kosarakat, a centerjátékot, a 2-2-t, a csapatjátékot.
Nem lehet csak egy játékost kiemelni. Mindenki hozzátett a játékhoz. Vincellér Nándi, Óliás Gergő, akiknek a szíve viszi, hajtja előre minden egyes fordulón a csapatot. Önfeláldozóak, alázatosak és magával ragadó  a játékuk. Kovács Beni, aki hatalmasat fejlődött, aki végre ki mer nyílni, aki végre hisz magában, akinek meghatározó a játéka. A kicsik, akik ésszel játszanak, futnak be üresbe: Ruppert Domi és Fenyvesi Merse. A centerünk, aki még mindig beteg, de leiskolázza az ellenfél fiúerőit: Trupp Virág.Vagy az ikrek, akik a lelküket lehellik ki szinte minden védekezéskor, labdaszerzéskor, és már betalálnak a ziccereik. Nagy Áron élete legjobb meccsét hozta. Labdát szerzett, indult, hozta fel a labdát és osztotta le, értékes kosarakat  is szerzett. Halmai Zsombor brilliáns távoli dobásai állva hagyták az ellenfelet. Rengeteget dolgozott a labdafelhozatalban,a  lepattanók szedésében. De a cserék is maximálisan helytálltak, nem ijedtek meg az adott lehetőségektől, tartották a frontot, mint pl. Bőzsöny Flóra, Ördög Péter, Gergely Hanna, Pápai Levente.
Az utolsó forduló. Kár. Kár, hogy befejeződött a Kenguru bajnokság. Most, amikor végre mindenki felgyógyult a sérüléséből, a betegségéből, Most, amikor összeállt a csapat, most amikor játszottuk a kosárlabdát. Tét nélkül. Csak a játéké volt a fő szerep. Két hete még majd 30 pontos vereséget szenvedtünk a PVSK Panther csapatától, most meg úgy játszottunk, úgy hajtottunk, úgy küzdöttünk, mint még soha. Nem volt rajtunk teher, csak a játék öröme volt velünk. Tisztelet és elismerés minden kis játékosnak, akik végigedzették az évet, lemondtak egyéb programokról, nem sajnálták a befektetett edzésmunkát. A mai nap senki nem lett volna ellenfél a számunkra. Pszichésen és fizikailag is felkészültek és kiegyensúlyozottak voltunk.
Köszönet a szülőknek, akik velünk voltak, akik hozták gyermekeiket, akik bíztak a kosárlabdában, a Kosársuliban, gyermekeikben és az edzőkben.