U11/B, U10/A Zárófordulók

Kenguru bajnokság, alapszakasz, 8. forduló, Dombóvár

Dombóvári Kosársuli KE U11/B- KASI/B 28-68 (7-19, 13-12, 4-3, 4-14)

Lehőcz Gellért 12, Béndek Zalán 4, Gölöncsér Ádám 3, Szíjártó Dávid 3, Schott Zsigmond 1, Szilágyi Kristóf 1, Szalontai Fanni 1, Stubián Zalán 1, Erdős Kristóf 1, Várhegyi Iván 1, Marosi Dániel-, György Bence-,

GyKSE Szekszárd/B-Dombóvári Kosársuli KE U11/B 68-57 (16-14, 17-9, 20-21, 15-13)

Lehőcz Gellért 28, Marosi Dániel 9, Béndek Zalán 7, Schott Zsigmond, György Bence 4, Szilágyi Kristóf 2, Várhegyi Iván 1, Erdős Kristóf 1, Gölöncsér Ádám-, Szíjártó Dávid-, Szalontai Fanni-, Stubián Zalán-,

Füzesi József U10-es bajnokság, 6. forduló, Pécs

Dombóvári Kosársuli KE Grey Wolves-GyKSE Szekszárd 33-72 (13-15, 9-22, 9-17, 2-18)

Lehőcz Gellért 17, Béndek Zalán 5, Potocska Kristóf 3, Schaadt Zétény 2, Szíjártó Dávid 1, Marosi Dániel 1, Albert Léna 1, Schott Zsigmond 1, Várhegyi Iván 1, György Bence 1, Szilágyi Kristóf-, Fábos Dominik-,

KASI-Dombóvári Kosársuli KE Grey Wolves 54-51 (10-11, 15-30, 18-4, 11-6)

Béndek Zalán 17, Lehőcz Gellért 8, Schaadt Zétény 7, Schott Zsigmond 5, Potocska Kristóf 4, Várhegyi Iván 4, Szilágyi Kristóf 2, Fábos Dominik 1, Szíjártó Dávid 1, Marosi Dániel 1, Albert Léna 1, György Bence-,

Vezetőedző: Kardos Attila

Az U10-es éveink utolsó bajnoki meccsei következtek. Előbb az U11-es kenguru bajnokságot zárhattuk le hazai pályán. Ebbe a bajnokságba a játéklehetőség és a tanulás céljával érkeztünk. Amit sikerült véghez vinni ebben a korosztályunknál egy évvel idősebb bajnokságban, arra nagyon büszke vagyok. A mi életkorunkban egyáltalán nem szabad eredménykényszerről beszélni, hisz itt még a kosárlabda öröme és az alapok tanulása a legfontosabb. Ez most is így volt. Ennek ellenére olyan eredménnyel zártunk, ami engem is meglepett egy kissé és bíztató a jövőre nézve. Az A-H csoportig terjedő csoportok között 5 fordulót a C, 2 fordulót a D, valamint a zárófordulót a B csoportban játszottuk. Ez a teljesítmény messze felülmúlta a várakozásaimat, hisz a csapat első bajnoki évét futotta. A régió 27 csapata közül a 7. fiúcsapat lettünk. Csak U11/A csapatok előztek meg minket. Nagyon sok nehéz meccset játszottunk, amiből rengeteget tanultunk és ennek gyümölcse meg fog látszani a jövőben. Az utolsó fordulóban is nagyon jó játékerőt képviselő gárdák ellen mérkőztünk és álltunk helyt! Szívből gratulálok a gyerekeknek!

A Füzesi József U10-es bajnokság zárófordulójára Pécsre utaztunk. Ebben a bajnokságban végig a legerősebb „A” csoportban szerepeltünk. A szezon felénél ezt a csoportot kiemeltté módosították a szervezők, melybe mi is meghívást kaptunk a korosztály két legerősebb csapata, a KASI és a GyKSE Szekszárd mellett. Ez nagy elismerés de ugyanakkor nagy kihívás is volt számunkra. A nálunk magasabb edzésszámokkal dolgozó nagyon jól képzett két együttes ellen minden mérkőzés nagyon komoly erőpróba és feladat volt. Hatalmas lelkierőről és szorgalomról tett tanúbizonyságot a csapatom, hogy ezt a kemény sorozatot így végig csinálta. A bajnokságban nem hirdettek hivatalos végeredményt, hisz az U10 is a kosárlabdázás öröméről szól, de a 11 résztvevőből a top 3-ban zártunk, ami kiemelkedő teljesítmény. Nem tudok elmenni szó nélkül az utolsó mérkőzésünk mellett, ahol a bajnokságot veretlenül záró KASI ellen olyan teljesítménnyel rukkoltunk elő, ami sokáig emlékezetes marad számomra és a csapat számára is. Az utolsó percig nyílt találkozón egymást múlták felül a gyerekek. Nehéz volt ezt meghatódottság nélkül nézni a pálya széléről.

Szeretnék köszönetet mondani sokaknak azokért a nagyon szép közös évekért, melyeket az U10/B valamint az U10/A (U11/B) korosztályokban eltöltöttünk ezzel a csapattal!

Legelőször is a gyerekeknek, csapatom összes tagjának! Minden perce öröm volt számomra ezeknek az éveknek. Nemcsak tehetségetek, hanem szorgalmatok, odaadásotok és emberi értékeitek miatt is. Nagyszerű gyerekek és közösség vagytok! Maradjatok mindig ilyenek! Szeressétek továbbra is nagyon a kosárlabdát, jövőbeli edzőiteket és legfőképp egymást! Legyetek kitartóak akkor is, amikor hullámvölgybe kerültök, amikor nehéz! Akik kiállják ezeket a próbákat, azokból lesznek az igazi bajnokok, győztesek! Ha kitartóak, szorgalmasak lesztek a jövőben és hűségesek ehhez a kis csapathoz, akkor nem hiába dolgoztunk a múltban és nem hiába dolgoztok majd a jövőben! Biztos vagyok benne, hogy sok siker várhat még rátok, ha hisztek benne és tesztek is érte. Az első lépéseket megtettük de ez még csak az út eleje volt! Járjátok végig ezt az utat! Számomra egy különösen emlékezetes csapat maradtok, figyelni foglak benneteket ezután is! Jó munkát, jó utat srácok!

Második köszönetem a szülőké! Köszönöm, hogy mindig érezhettem a támogatásotokat! Enélkül ez nem ment volna és a jövőben sem fog menni! Nagyon fontos szerepetek, feladatotok van. Bátorítsátok, erősítsétek, segítsétek továbbra is a gyerekeket és támogassátok a jövőbeli edzőket! Nagyon sok múlik rajtatok! Köszönöm a szenzációs szurkolást is a meccseinken! Felemelő volt hallani a dobokat, kürtöket, a tapsot, a bíztatást! Nagyon büszke voltam rátok a meccseken is!

Végül köszönöm a Dombóvári Kosársulinak, minden vezetőjének, az összes edzőkollégáknak, hogy így figyeltek és figyelnek a legkisebbekre is és minden támogatást megkaptunk a jó szerepléshez! Külön szeretnék köszönetet mondani „testvércsapatunknak”, az U11/A-nak és vezetőedzőjüknek Horváth Zsoltné Ancsának, aki egész évben segítette munkánkat és nagyon figyelt ránk. Az egymással vívott edzőmeccseken és bajnoki meccseken nagyon sokat tanultunk, emellett rengeteg bíztatást, pozitív impulzust, megerősítést kaptunk tőlük! Köszönöm és szívből gratulálok nekik is és az összes csapatunknak!

HAJRÁ KOSÁRLABDA! HAJRÁ KOSÁRSULI! HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!