Nyuszi Kupa 1, forduló, Szekszárd, 2016. október 22. Dienes Általános Iskola

1. mérkőzés:
Dombóvári Villámok–Karvalyocskák 31–30
 Fenyvesi Merse (3), Halmai Zsombor (-), Pápai Levente (-), Szőke Hédi (9), Nagy Áron (3), Ruppert Dominik (4), GergelyHanna (1), Bödön Rebeka (1), Börzsöny Flóra (1),  Trupp Virág (9), Gácsi Zalán (-), Lovas Máté (-), Kiss Bence (-), Ördög Péter (-), Nagy Lilla (-),
2. mérkőzés:
PVSK Oroszlánok–Dombóvári Villámok 22–31
Fenyvesi Merse (1), Halmai Zsombor (5), Pápai Levente (1), Szőke Hédi (3), Nagy Áron (5), Ruppert Dominik (2), GergelyHanna (-), Bödön Rebeka (-), Börzsöny Flóra (5)Trupp Virág (7), Gácsi Zalán (2), Lovas Máté (-), Kiss Bence (-), Ördög Péter (-), Nagy Lilla (-)
A Nyuszi Kupa, egy évek óta nagyon jól működő rendezvénysorozat, amelynek célja, hogy játéklehetőséget kapjanak Tolna megyében kosarazó U 11-es játékosok. Az idei évben 18 csapat nevezett be a bajnokságba, köztük Szekszárd, Paks, Pécs (PVSK, megyén kívül), Zomba, Bátaszék, Tamási és velünk együtt Dombóvár csapatai. Mivel még nem vettünk részt Nyuszi Kupán, örültünk a lehetőségnek és örömmel fogadtuk, hogy mi is szerepelhetünk.
A játékidő 4×8 perc, félidőben büntetődobásokkal.
15-en mentünk, 6 lány és 9 fiú. A csapat nagy része most debütált (12 fő), a többiek (3-an) már szerepeltek az Országos Jamboreen 2016-ban Sopronban. Sokan éjjel nem tudtak aludni, olyan nagy izgalommal várták az első meccseket. Csapatunk rendkívül vegyes, korosztályt én nemeket illetően. Van aki 3 hete kezdett kosárlabdázni. Tehát van előttünk bőven feladat.
A célunk az volt, hogy mindenki kapjon játéklehetőséget, mindenki felhúzhassa a dombóvári mezt, és játszhasson. Dícséret illeti a csapat minden tagját, nem az eredményt illetően, (bár nagyon örültünk a két győzelemnek), hanem a küzdeni akarás, az egészséges verseny és csapatszellemet tekintve.
A két mérkőzés között hatalmas volt a különbség, szinte egy óra alatt megváltozott a játék képe. Első mérkőzés előtt mindenki megilletődötten tekintgetett az ellenfelekre, a bírókra, az edzőkre, a szurkolókra.  A második mérkőzésen már együtt éltünk a játékkal, sejtettük  hol a helyünk a pályán, merre induljunk, ne akarjunk magunknak önkosarat dobni, hogy tudnánk bedobni és gyorsan felhozni a labdát, kinek milyen helyzetben passzoljunk.
Kiemelkedő játékot nyújtott: Fenyvesi Merse, Halmai Zsombor, Szőke Hédi, Nagy Áron, Ruppert Dominik, Börzsöny Flóra, Trupp Virág,
Örülünk, hogy ott voltunk, hogy annyi szülő elkísért bennünket és élvezhettük a játékot.
u11_nyuszikupa
HAJRÁ Villámok, hajrá Dombóvár!