Nyuszi Kupa 7. forduló, Szekszárd, 2017. 04. 09.

Dombóvári Kosársuli–PVSK Turbóegerek 51–21 (13-0, 6-10,B: 3-3, 14-2, 15-6)
Dombóvár: Bálint Botond (1), Vincellér Nándor (12), Hetesi Liliána (2), Nagy Áron (5), Ruppert Dominik (8), Bőzsöny Eperke (-), Gergely Hanna (1), Kovács Benjamin (9), Bálint Bence (2), Lovas Máté (-), Ördög Péter (3), Gácsi Zalán (2), Nagy Lilla (-), Pápai Levente (-), Trupp Virág (6),

PVSK Oroszlánok--Dombóvár 65–41 (18-6, 17-10, 9-3, 18-7, 3-13)Dombóvár: Bálint Botond (-), Vincellér Nándor (7), Hetesi Liliána (-), Nagy Áron (1), Ruppert Dominik (7), Bőzsöny Eperke (2), Gergely Hanna (-), Kovács Benjamin (12), Bálint Bence (-), Lovas Máté (-), Ördög Péter (3), Gácsi Zalán (5), Nagy Lilla (-), Pápai Levente (-), Trupp Virág (4),

Jól kezdődött az első mérkőzés. Végre bátran, önfeledten és örömmel játszottuk a kosárlabdát. Mind a 15 játékos lehetőséget kapott, hogy bizonyítson. Játszottuk az egész pályás letámadásos játékunkat, így rengeteg labdát szereztünk, és értékesítettünk. Gyors akciók, jó passzok, indítások jellemezték a játékunkat.

Az első mérkőzésen kissé kihajtottuk magunkat, így fáradtan kezdtük a második meccset. Megilletődtünk a pécsi csapat sokkal gyorsabb játéka miatt. befutásaikat, egy-egyezéseiket nem tudtuk lekövetni, állva maradtunk a védekezésben, sőt elfeledkeztünk az emberfogásos védekezésről. De hajtottunk, dolgoztunk, a hozzáállásunkkal nem volt hiba. Rengeteg ziccert kihagytunk, aminek megvolt a böjtje. Egy játékosunk (Vincellér Nándi) kipontozódott, de a csapat becsületére szólva, sokkal összeszedettebben folytattuk tovább a játékot.
Még mindig van 3 sérültünk, közülük egy, Trupp Virág még fél kézzel is vállalta a játékot. Kovács Beni rengeteget tett hozzá a csapat teljesítményéhez, és Ruppert Dominik végre élete legjobb játékát produkálta. Nagy Áron rengeteg dolgozott, főleg az első meccsen, minden labdát utolért és megszerzett, dobás helyzetben kell még jobban összpontosítania. Vincellér Nándor a (kis) nagy mágus hétről-hétre hozza magát, az utolsó csepp verejtékével küzd a csapatért. Szereztek olyan játékosok is kosarat, akik korábban keveset (Bálint Botond, Bálint Bence, Hetesi Liliána, Bőzsöny Eperke, Gergely Hanna, Ördög Péter, Gácsi Zalán). Viszont rengeteg büntető kimaradt, ami számunkra luxus.
Van még egy forduló a Kenguru és a Nyuszi kupából, remélem pozitív érzésekkel zárul ez a mérkőzésekben gazdag év, és sérült játékosaink újra a pályára kerülhetnek.