Nyuszi Kupa 8. forduló, Szekszárd (2015.05.18.)

Dombóvári Kosársuli KE-FKSE Karvalyocskák 46-17 (12-2, 14+4-4+7, 8-0, 8-4)
Barna Zalán 4, Wéber Koppány 8, Ács Dominik 3, Fenyvesi Merse 4, Tóth Kristóf 4, Márfi Ákos, Kapinya Péter 8, Csomor Péter 1, Kovács Péter, Pápai Levente 4, Téwald Patrik 3, Balogh Barna 7, Nyári Patrik, Reith Ármin, Reith Ábel.

GYKSE Szekszárd „B”-Dombóvári Kosársuli KE-FKSE Karvalyocskák 33-32 (4-8, 4+6-13+3, 7-2, 12-6)
Barna Zalán 6, Wéber Koppány 3, Ács Dominik 3, Fenyvesi Merse 4, Tóth Kristóf 2, Márfi Ákos, Kapinya Péter 4, Csomor Péter 1, Kovács Péter, Pápai Levente 3, Téwald Patrik 6, Balogh Barna, Nyári Patrik, Reith Ármin, Reith Ábel.

Péntek délután rendezték a Tolna Megyei Nyuszi Kupa 8. utolsó fordulóját Szekszárdon. Szinte minden játékosunk el tudott jönni így megtelt a busz és együtt utazott a Csapat. Két mérkőzés várt ránk, ahol a cél ismét a JÁTÉK volt. Több játékosunk csak elkísérte a csapatot, hogy a kispadról civilbe segítse társait. 15 srác így is magára ölthette utoljára a 2017/2018 szezonban a kosársuli mezeit. Mindenki izgult és várta a meccseket.
Kezdésnek a FKSE Karvalyocskákkal játszottunk, és a kis gőzös elindult a pályán. Elejétől fogva ügyes támadásokat vezettünk, és szépen védekeztünk egészpályán. Ez a mentalitás kitartott a mérkőzés végéig.
A második harcot a GYKSE ellen játszottuk, ami kimondottan harciasra sikerült. A mérkőzés elején elhúztunk, de a szekszárdi csapat nem adta fel és percről percre közelített hozzánk. Sok ziccert hibáztunk, ebben az etapban. Ezt kihasználva át is vették a vezetést és már nem tudtunk fordítani. Így megérdemelten nyert az ellenfél. De nem bántuk ezt sem, mert mindenki élesbe kipróbálhatta magát és nem tudott elbújni a pályán más játékosoknak teret adva.
Külön élmény volt a mai napon, sokszor már nem kellett szólni, hogy nézzünk fel labdavezetésnél és a jobb helyzetben lévő játékosnak passzoljunk. Tették a srácok a dolgukat és élvezték a délutánt. Torna végén szokásoknak híven eredményhirdetés következett, ahol a kis csapat az ezüstérmet szerezte meg. Volt, akinek élete első érmét akasztották a nyakába, külön gratulálunk neki. Egész éves munka jutalma volt ez a kis ajándék, de annál többet ér egy gyerek számára. Rengeteg meló, szenvedés, kudarc, siker van a hátunk mögött, de még csak most kezdtünk el valamit. Folytatjuk tovább soha nem állunk meg.
Köszönet a szervezőknek, akik hónapról hónapra szervezték a nyuszi kupát. Nagy lehetőség ez a gyerekeknek tapasztalat szerzésre és a játék megszerettetésére. Köszönet a szülőknek, Nórinak és akik még segítették a munkánkat!

De a legnagyobb KÖSZÖNET a csapatnak! Hajrá Dombóvár!!

Álló sor (Balról-jobbra): Halmai Zsombor, Nyári Patrik, Pápai Levente, Kapinya Péter, Balogh Barna, Kovács Péter, Csomor Péter, Reith Ármin, Ruppert Dominik. Térdelő sor (balról-jobbra): Barna Zalán, Ács Dominik, Wéber Koppány, Tóth Kristóf, Nagy Marcell, Reith Ábel, Fenyvesi Merse, Márfi Ákos, Téwald Patrik. A képről hiányzik: Herke Máté, Tamás Nóra