Nagy izgalommal vártuk az első fordulót, főleg, mivel a tavalyi évad egy majdnem meglepetéssel záródott, ahol a fiatal U 10-es csapatunk csupán 3 ponttal kapott ki ettől a kaposvári gárdától.

Kenguru bajnokság, 1. forduló, Kaposvár, Toldi Lakótelepi Ált. Iskola, 2023. 10.09.

1.mérkőzés: KASI/A—Dombóvári Kosársuli U 11/A     63:47  (11:23, 19:0, Bünt: 6:4, 17:6, 10:14)

Béndek Zalán (14), Schaadt Zétény (9), Lehőcz Gellért (8), György Bence (5), Szíjártó Dávid (4), Gölöncsér Ádám (3), Erdős Kristóf (2), Várhegyi Iván (1), Mati Botond (1), Schott Zsigmond )-), Szilágyi Kristóf )-), Szalontai Fanni (-),

Nagy izgalommal vártuk az első fordulót, főleg, mivel a tavalyi évad egy majdnem meglepetéssel záródott, ahol a fiatal U 10-es csapatunk csupán 3 ponttal kapott ki ettől a kaposvári gárdától.

A megbeszéltek szerint 14 játékossal melegítettünk, 12-en játszottak az első meccsen, majd 2 játékost másik kettőre váltottunk.

Álomszerűen kezdődött az első  meccs, 12 ponttal vezettünk az első negyedben. Aztán a második negyedben a szerzett előny teljesen elúszott, ráadásul a büntetőket sem jól értékesítettük. Így bele kellett nyúlni a négyesekbe, ami során kiegyenlítettebb lett a játék. Sok hibát követtünk el, nem tudtuk időben megoldani az alapvonalas  bedobásokat, nem néztünk fel labdavezetés közben, eladtuk a labdákat, elkapkodtuk a támadásokat, nem szedtük a lepattanókat, nem értékesítettük a ziccerhelyzeteket.  Jó tanulómeccs volt! Rengeteg pozitívuma is volt a találkozónak. Látszott, ki az aki fejben is ott van, ki az aki harcos, ki az aki oda teszi magát, ki az aki lát a pályán, ki az aki technikailag zsonglőrként bánik a labdával.

A  2.mérkőzés egy rendkívül erős fizikumú csapat ellen, ahol a játékosok egy része 7-8-at edz hetente.

Dombóvári Kosársuli U 11/A—NKA Pécs 28:64 (10:17, 5:12, Bün: 6:7, 5:13, 2:15)

Béndek Zalán (1), Schaadt Zétény (5), Lehőcz Gellért (11), György Bence (1), Szíjártó Dávid (-),  Erdős Kristóf (1),  Mati Botond (3), Schott Zsigmond (-), Szilágyi Kristóf (5), Szalontai Fanni (-), Stubián Zalán (1), Blaskovics Gergő (-)

A mérkőzés képe hasonló volt, mint az ezt megelőző meccsé. Ugyanazok a hibák, az emberfogásos védekezés pontatlansága, elpattanó labdák, túlzott  akarat de összeszedetlenség.

Na itt aztán volt minden. Ütötték-vágták  a mieinket, ráadásul az első meccs rengeteget kivett belőlünk. Elfáradtunk, lefutottak bennünket és fejben is egy kicsit feladtuk. Volt aki élete első meccsét játszotta, és igyekezett helyt állnit. Voltak sérültjeink, volt aki rosszul volt, többen lábfájásra panaszkodtak,  de összességében a végén mindenki azt mondta jól érezte magát.

A szezon elején vagyunk, még alakulunk. Köszönjük a szülőknek, hogy elkísértek bennünket, azt kérjük továbbra is sportszerűen biztassák  gyermekeiket!  Fogunk mi még örömet okozni! (Na meg remélem, hangom is lesz!)

HAJRÁ DOMBÓVÁR!