U 11 Bajnokság, Kenguru Kupa, 1. forduló Kaposvár, 2021.10.17. vasárnap

1.mérkőzés:
Dombóvári Kosársuli A—KASI 47:60 (4-12, 13-19, 16-13, 14-16)
Roósz Balázs (17), Asztalos Ádám (11), Molnár Mátyás (7), Eljaber Omar Raid Hassan (3), Takács Benett (3), Schott Benedek (3), Kovács Bálint (2), Világos Olivér (1), Barna Zsombor (1), Derventics Marcell(.), Lakatos Noel (-), Glaub Szabolcs (-)

2-mérkőzés:
GYKSE Szekszárd A—Dombóvári Kosársuli A 56:38 (17-8, 19-15, 13-10, 7-5)
Roósz Balázs (15), Asztalos Ádám (7), Molnár Mátyás (7), Eljaber Omar Raid Hassan (2), Takács Benett (1), Schott Benedek (5), Kovács Bálint (-), Világos Olivér (1), Barna Zsombor (-), Derventics Marcell(-),Kmetyó Marcell (-), Glaub Szabolcs (-)

14 kosaras palántával utaztunk Kaposvárra. Már az öltözőben próbáltunk egyeztetni, ki melyik csapatban melyik négyesben játszik, ki lesz a csere, hogy kell helyezkednünk és felállni támadásban és védekezésben.
A bemelegítéskor volt aki jelezte fáj a hasa, volt akinek a lába, szóval kissé lámpalázasan kezdtük az első mérkőzést. Népes seregünkön az ellenfél játékosai kicsit meglepődtek,hiszen ők 10 illetve 11 játékost sorakoztattak fel.
Az első mérkőzés első félideje egy bemelegítő játékot hozott a számunkra. Mivel a múltkor nagypalánkra dobáltunk, most is nagy vehemenciával íveltük át a gyűrűt és a palánkot. Rengeteg kimaradt helyzetünk volt, pedig szépen kidolgoztuk a támadásokat. Ami viszont nem volt megnyugtató, az a védekezésünk. Elmaradt a lábmunka, a kizárás, a lepattanókért való ugrás, a kizárás. A 3. negyedben nekünk állt a zászló és a negyedik negyed is megnyugtatóan alakult. Hatalmasat küzdöttünk, kár, hogy egy kicsit későn ébredtünk! —-Lesz ez még jobb is!
A következő meccsbe beleadtuk minden mérgünket, csalódottságunkat. Ütöttek-vertek bennünket szó szerint, volt akinek a karja, volt akinek a foga bánta ezt a mérkőzést. A bírók sajnos nem mindig észlelték a szabálytalanságokat, ezért inkább néha grundbirkózásnak nézett ki az idegek csatája. Az ellenfél kilókban, képzettségben tényleg erősebb volt, súlybeli fölényüket rendesen kiaknázták.
Mi ma rengeteget tanultunk, hatalmasat küzdöttünk, Van akarat a csapatban de van mit tanulnunk is!
Mi edzők büszkék vagyunk a srácokra, hiszen a legerősebb mezőnybe kerültünk, az A csoportba, egy olyan Szekszárddal játszottunk, aki a tavalyi évben ott volt az országos döntőben.
Megyünk tovább, hajtunk tovább. Végre ma csapatként működtünk, csapatként dolgoztunk. Meg kell tanulnunk, nem csak az az értékes játékos, aki pontokat szerez, hanem az is, aki jól védekezik, fel tudja hozni a labdát, tud passzolni, szedi a lepattanót, aki tud helyezkedni támadásban és védekezésben!
Össze fogunk érni, emelt fővel fogunk mindig lejönni a pályáról!


HAJRÁ DOMBÓVÁR!