U 11. Kenguru bajnokság 4. forduló

Dombóvár. Szent Orsolya Iskolaközpont

1. mérkőzés:

Dombóvári Kosársuli-NKA Pécs Fiú/A 38:84 (4:23, 17:25, 7:20, 10:16)

Lehőcz Zétény (18), Apáti Noel (6), Darázsdi Ákos (4), Babulják Balázs (4), Vértes Botond (2), Péter Kusán (2), Kiss Kolos Boldizsár (1), Vörös Viktor (1), Tőzsér Levente (-), Orsós Barnabás (-), Pataki Gergő (-), Eljaber Mohammad (-),

2. mérkőzés:

NKA Pécs, Fiú/A-GYKSE Szekszárd 118:39

3. mérkőzés:

GYKSE Szekszárd-Dombóvári Kosársuli 54:55 (9:18, 18:9, 20:17, 7:13)

Lehőcz Zétény (19),Vértes Botond (16), Babulják Balázs (6), Pataki Gergő (4), Apáti Noel (4), Tőzsér Levente (4), Péter Kusán (1), Kiss Kolos Boldizsár (-), Vörös Viktor (-), Orsós Barnabás (-),Eljaber Mohammad (-), Darázsdi Ákos (-),

Két játékosunk sajnos betegség miatt nem tudott részt venni a mai fordulón, de a többi 12 játékos azt hiszem élete meccsét játszotta. Talán hozzájárult a hazai pálya előnye, vagy a friss hó élménye, vagy talán az a küzdeni akarás, ami évek óta Dombóvárt jellemzi.

Pécs csapata a 6. régió legeredményesebb gárdája, semmi kétség, komoly erőt képviselnek, jó fizikumú, technikailag kiiskolázott, rendkívül összeszedett. jó játékos állományú, tehetséges csapat. Gratulálunk eredményes szereplésükhöz!

Aztán jött a nagy csata! Tudtuk, hogy felül kell múlnunk önmagunkat, hiszen többször találkoztunk már a Szekszárdiakkal, tudtuk, hogy hasonló küzdeni tudással rendelkeznek, mint mi. Az első fordulókban rendszerint komoly vereségeket szenvedtünk tőlük, de aztán szép sorjában igyekeztünk felzárkózni hozzájuk.

Rendkívül kiegyenlített volt a mérkőzés. két kis irányítónk orrvérzésig küzdött, spannolta és lelkesítette a csapatot.

Ez a mérkőzés, minden túlzást mellőzve, az akaratról szólt. Olyan tulajdonságok jöttek ki, mint még a korábbi fordulókon soha. Zéti nem csupán irányított, de a kosarak tömkelegét hozta. Boti végre önmagára talált, ügyesen helyezkedett és értékes pontokat szerzett. Balázs a 45 fokos poziciójában igazi centermunkát végzett. Noel rengeteg labdaszerzésével, jó ütemváltásával, hihetetlen sok labdás átadásba nyúlt belet. Levi ott volt mindenhol, két ember helyett is dolgozott. Kusán hatalmasat hajtott, a csapat egyik leghasznosabb játékosa volt. Mohammad ugyancsak meghatározó szerepet töltött be a lepattanók szedésében. Barni, Ákos, Boldi és Viktor az első meccsen hozta ki a legtöbbet önmagából.

Összességében úgy érzem, rengeteget dolgoztunk az elmúlt pár hónapban. Sokat javult a labdavezetésünk, labdakezelésünk, passzaink és a kosárra dobásunk statisztikája. Amin javítanunk kell, a játékhelyzetek felismerése, az ötletjátékok megoldása. Technikailag haladunk előre, most még a taktikai elemekre kell hangsúlyt helyeznünk.

Tudjuk honnét indultunk, merre tartunk! Rengeteg van még a csapatban! De szükség van a kitartásra, az akaraterőre, a rengeteg gyakorlásra, arra, hogy higgyünk és bízzunk magunkban!

Mert én hiszek a csapatban!

Fogadjátok az összes dombóvári edzőtől a gratulációjukat, nagyon várnak már benneteket!

Soha ne adjátok fel! Az eredmény nem jön magától, azért tenni kell!

HAJRÁ DOMBÓVÁR!