Kenguru bajnokság, 4.forduló, 2022. 01. 16. vasárnap, Szekszárd

1.mérkőzés:
Dombóvári Kosársuli /A——-Szekszárd/A 34:63 (11:15, 4:15, Büntetők: 8:7, 7:8, 4:18)
Eljaber Omar Raid Hassan (9), Roósz Balázs (8), Asztalos Ádám (4), Glaub Szabolcs (3), Kis-Márton Vidor Bátor (2), Világos Olivér (2), Schott Benedek (1), Barna Zsombor (1), Derventics Marcell (1), Varga István (1), Takács Benett (1), Molnár Mátyás (1),

2.mérkőzés:
PVSK Nemzeti Akadémia/A—–Dombóvári KS/A 74:37 (19:14, 16:12, 21:8, 18:3)
Roósz Balázs (13), Schott Benedek (9), Kis-Márton Vidor Bátor (4), Asztalos Ádám (4), Világos Olivér (3), Eljaber Omar Raid Hassan (1), Glaub Szabolcs (1), Takács Benett (1) Molnár Mátyás (1), Barna Zsombor (-)Derventics Marcell (-),Varga István (-)

Az úton és a mérkőzésen ketten is komoly rosszulléttől szenvedtek, de igyekeztek így is a legtöbbet kihozni magukból.
Két erős teammel találtuk magunkat szemben Szekszárdon az A csoportban. Tudtuk, hogy mindkettő technikailag jól képzett, fizikailag jól felépített csapat.
Szekszárddal az idén most találkoztunk először. A tavalyi kenguru bajnokságban ők az U 11-es bajnokságban az ország legjobb 3 csapata között végeztek. Hazai pályán, ismerve a saját kemény palánkjukat, a hozzátartozó gyűrűmérettel és persze a saját pályájukat illetően hazai vizeken eveztek. Nem játszottunk jól, sokan nem hozták azt, amire képesek. Megilletődve, visszafogottan játszottunk. Az ismeretlen palánk miatt rengeteg ziccerünk kimaradt, a második négyesben pedig nem volt igazán vezéregyéniség, aki összefoghatta volna a játékosokat, Dicséret képpen viszont Omar élete legjobbját hozta!
A két mérkőzés között beszélgettünk egy nagyot az öltözőben és teljesen más felfogásban álltunk ki a következő meccsre.
A 2. fordulóban 32:112-re kaptunk ki a PVSK csapatától. Ehhez képest óriásit fejlődtünk és hatalmasat teljesítettünk. Dobott pontjaink száma bár nem nagyon növekedett, de védekezésünk egyértelműen, Azt gondolom méltó ellenfelek voltunk. Oroszlán módra küzdöttünk, játszottunk, élveztük a játékot. A nagy pontkülönbség a rosszul bedobott és eladott labdákból, meg továbbra is a kihagyott ziccerekből adódott. Ki kell emelni azonban Roósz Balázst és Schott Benedeket, akik újra magukra találtak, valamint a nevére rászolgáló Kis-Márton Vidor Bátort, aki a csapatáért emberfeletti teljesítményt nyújtott.
Ami kellemes meglepetés volt számunkra, hogy a szekszárdi srácok nekünk szurkoltak. Elnyertük tehát egy csapat szimpátiáját, ami mindig egy hatalmas elismerés. Büszkék vagyunk fiúk rátok! Hihetetlen nagyot fejlődtetek és hatalmas szívetek van!