Kenguru Bajnokság 5, forduló B csoport

2022. 02.05. szombat, Dombóvár, Szent Orsolya Bencés Iskolaközpont

2022. 02. 03 csütörtök, Dombóvár ,Szent Orsolya Bencés Iskola
Dombóvári Kosársuli KE/A-KASI Delfinek/A 87:77 (26:14, 22:23, 21:22, 18:18)
Roósz Balázs (23) Molnár Mátyás (13), Kis-Márton Vidor Bátor (13), Eljaber Omar Raid Hassan (9), Schott Benedek (8), Asztalos Ádám (7), Pintér-Kovács Balázs (7), Varga István (4), Takács Benett (2), Derventics Marcell (1), Barna Zsombor (1), Világos Olivér (-), Glaub Szabolcs (-)

Atomerőmű KSC Szekszárd -Dombóvári KS/A 43:66 (11:23, 17:13, 4:18, 11:12)
Roósz Balázs (24) Molnár Mátyás (11), Pintér-Kovács Balázs (8), Eljaber Omar Raid Hassan (7), Asztalos Ádám (5), Kis-Márton Vidor Bátor (4), Schott Benedek (4), Takács Benett (1), Derventics Marcell (1), Barna Zsombor (1), Varga István (-), Világos Olivér (-), Glaub Szabolcs (-)

Azt hiszem a csütörtöki mérkőzés valóban kamatozódott. Kaposvár teljes vállszélességgel készült a hétvégi rangadóra és mint mondták, mindenképp nyerni jöttek. Mi játszani, küzdeni és bizonyítani akartunk. Gyakorlatilag a meccs az első negyedben eldőlt. Ami előnyt szereztünk, azt végig tartottuk. Nem volt megállás, teljes sebességgel szántottuk fel a pályát mind a 4 negyedben. A pécsi csapat elleni hibáinkat mind próbáltuk kijavítani: az alap és oldalvonalas pontos bedobásokat, a labdafelhozatalt, a széleken való indulást, a biztos indításokat, az eredményes ziccereket, az okos védekezést, a lepattanó labdák szedését. Persze még mindig van mit tanulni! Ennyi pontot azonban még sosem dobtunk, ennyire még sosem küzdöttünk. Az összes játékos csapatként közreműködött, szurkolt és végre boldog volt.

Több játékosunk is élete legjobbját hozta. Roósz Bazsiról tudjuk, hogy mindig a maximumot nyújtja. De….végre Molnár Matyi is bebizonyította, méltó édesapja hírnevére. Végre száguldozott a pályán, okosan irányított, nem ijedt meg a helyzetektől, el merte vállalni a dobásokat! Bátor is hozta a nevéhez méltó formáját és küzdeni tudását, Ádámhoz hasonlóan. Omar szedte a lepattanókat, végre jó helyen védekezett! Benne még rengeteg pont van! Pintér-Kovács Balázs és Schott Beni a 2. hullámban mindig jókor érkeztek és értékesítették a kimaradt helyzeteket.

A 2. meccs egy örömjáték volt. A szekszárdi kislányok nagyon képzettek valóban, de a fizikai állóképesség és a küzdeni tudás mellettünk szól. Mindenki nagyszerűen teljesített!

Gratulálunk a dombóvári srácoknak! Nagyon büszkék vagyunk rátok!