022.04.02. szombat Kenguru bajnokság, 7. forduló, Dombóvár, Szent Orsolya Bencés Iskola

Hazai pálya, szülői támogatással a kispadon, hajtós húzós, meccs, hatalmas akarás, késői ébredés.
Ez jellemezte az első mérkőzésünket.

NKA Pécs Fiú/A—-Dombóvári KS/A 79—71 (20:14, 18:12, 8:6, 18:19, 15:20)
Dombóvári Kosársuli:
Roóaz Balázs (22), Molnár Mátyás (21), Asztalos Ádám (6), Schott Benedek (5), Varga István (4), Kis-Márton Vidor Bátor (4), Kovács Bálint (4), Eljaber Omar Raid Hassan (2), Takács Benett (2),Klemen Zsombor (1), Pintér Kovács Balázs (-), Derventics Marcell (-).

Dombóvári KS/A—Atomerőmű KSC Szekszárd 82—63 (17:16, 14:10, 6:8, 22:19, 23:10)
Asztalos Ádám (20), Eljaber Omar Raid Hassan ((14), Roósz Balázs (14), Molnár Mátyás (11), Varga István ((8), ,Kis-Márton Vidor Bátor (7), Schott Benedek (5), Pintér-Kovács Balázs (2), Takács Benett (1), Kovács Bálint (-),Klemen Zsombor (-), Derventics Marcell (-)

Nem titkolt szándékunk volt, fel akartunk kerülni újra az A csoportba, hogy a 8. fordulót ott fejezzük be.
Abszolút partiban voltunk végig a Nemzeti Akadémia csapatával, sőt a 2. félidő mindkét negyedét meg is nyertük. Ha lett volna még egy kis idő, talán sikerült volna! Dicséret illet minden játékost, aki a pályára került. Mint mindig, mos is volt fejfájás, hasfájás, lábfájás, szédülés. Ezt vagy az izgalom, vagy a tényleges betegség hozza ki a gyerekekből. Egy egészséges meccsdrukk persze nem árt! A dobott pontok száma mindenképp azt mutatja, dobóteljesítményünk jócskán javult. Sokkal biztosabban értékesítettük a ziccereket, volt néhány közeltávoli dobásunk is.
Ami még mindig hiányos, a jó lábmunka. Sajnos sokszor az alapvonalon vertek meg bennünket a pécsi játékosok. Pedig rengeteget gyakoroltuk az 1:1-ket, a befutásokat. Valahogy meccsen ezt nem tudjuk igazán megvalósítani.
A második mérkőzés a szekszárdi kislányok ellen egy önfeledt, élvezetes játékot hozott. Tiszteljük a lányokat a bátor kiállásuk és technikai tudásuk miatt. Nálunk játék közben azért kijött a fizikai erő, a gyorsaság, a pontos bedobások, átadások, fektetett dobások gyakorlása. Gratulálunk srácok, ügyesek voltatok, nagyot hajtottatok! Jó lenne, ha egyszer mindenki tudásának megfelelően a maximumot ki tudná hozni magából! Ti egy jó csapat vagytok, hatalmas jövő előtt álltok!
Gratulálunk nektek!


HAJRÁ DOMBÓVÁR!