U 11 Kenguru Bajnokság 8. forduló. 2021. 05.09.

Véget ért a Kenguru Kupa 2020/21-es bajnoksága. Kicsit szomorúak voltunk, hogy csapatunkból 4-en nem tudtak részt venni az utolsó fordulóban, ráadásul 4 meghatározó játékosunk. De minden rosszban van valami jó is! Akik ott voltak, életük legjobbját hozták! Küzdöttek egymásért, az otthon maradottakért és bizonyítani akartak mindenkinek, hogy ez az év nem volt hiábavaló!
Monok SE csapata sajnos nem tudott kiállni, így utolsó pillanatban lemondta a fordulót. A Szekszárdiak tegnap még a regionális jamboreen jeleskedett, és nem is akárhogy, győzelmet arattak a Kaposvár és a Székesfehérvár csapata felett 19 illetve 8 ponttal. Ma kosaras team-ük egy része pihent, így fiatal, de tehetséges játékosokkal pótolták gárdájukat. Színvonalas volt a mai mérkőzés, amit az eredmény is tükröz.

Dombóvári Kosársuli U 11 A—GYKSE Szekszárd B 62:51 (15-14, 16-14,20-17, 11-6)
Péter Kusán (15), Vértes Botond (12), Babulják Balázs (11), Apáti Noel (9), Horváth Gergő (4), Balogh Kornél (3), Orsós Barnabás (3), Somogyvári Zoltán (2), Kiss Kolos Boldizsár (1), Vörös Viktor (1), Darázsdi Ákos (1). Amma Botond (-)

Bár minden negyedet megnyertünk, ma a játék volt a lényeg. Nem az egész pályán való lehajtott fejű labdavezetés, hanem a jó indítások, a pontos passzok, az okos befutások és a nem nagyképűen hangzó „centermunka” Magassági fölényben voltunk, amit ma maximálisan kihasználtunk. Élete legjobbját hozta Péter Kusán, Vértes Botond és Babulják Balázs. Persze mindez nem ment volna a kis emberek, (Horváth Gergő, Somogyvári Zoltán) önfeláldozó védekezése nélkül. Ma mindenki hajtott, mindenki odatette magát a csapatáért! Mindenkit dicséret illet, a legnagyobbtól a legkisebbikig! Büszkék vagyunk rátok, rengeteget fejlődtetek, szurkolóként és edzőként is élvezni lehetett a játékotokat! Voltak nagy pillanatok, szenzációs kosarak, (Balogh Kornél, Somogyvári Zoltán, Apáti Noel, Orsós Barnabás) Volt, aki a büntetődobást hibátlanul értékesítette, (Kiss Kolos Boldizsár, Darázsdi Ákos, Orsós Barnabás, Balogh Kornél, Babulják Balás) és van olyan, aki nem rég kezdte, de minden edzésen és mérkőzésen ott van, issza a kosárlabda minden cseppjét, (Amma Botond) Reméljük lesz kitartása a jövőt illetően is!
Nagyon köszönjük nektek a mai napot, az egész éves munkátokat, a kitartásotokat, a lelkesedéseteket! Köszönjük a Szülőknek is, hogy bíztak bennünk, engedték hozzánk a gyerekeket, még ebben a nehéz válságos helyzetben is! Nem volt egyszerű ez az év, ha a Covid járvány nem lett volna, talán mi játszhattuk volna tegnap a regionális döntőt!
De sportban nincs volna és ha, csak célok vannak, sok verejték és küzdeni akarás, összpontosítás és kitartás! További sok sikert kívánunk mindenkinek a 2021/22-es évre! Én személy szerint köszönöm Ricsi segítségét, és Kosársuli támogatását!
HAJRÁ DOMBÓVÁR!