U 11-es kenguru bajnokság, 2. forduló, PVSK pálya, 2021.11.20.

Péntek este még nagy dilemmában tanakodtunk, mi lesz a szombati fordulón. Megleszünk-e 8-an, vagy nem tudunk kiállni,és ezzel együtt megnehezítjük a csapatunk további sorsát. Végül péntek reggel 9 játékosunk várakozott az autóbusznál. Igaz, volt aki majdnem felszállt Attila bácsi U 10-es csapatához, végül aztán rendeztünk sorainkat és megbeszéltük, a mai tét, a tisztes helytállás és a becsületes játék. A többiek 10 csapattárs ezzel egy időben vagy karanténos bezártságát töltötte, vagy betegségét igyekezte kiheverni.

1. mérkőzés:

NKA Pécs Leány/A—-Dombóvári Kosársuli KS/A 42:84 (12-23, 11-17, 10-22, 8-22)

Roósz Balázs (38), Asztalos Ádám (17), Molnár Mátyás (14), Kis-Márton Vidor Bátor (5), Eljaber Omar Raid Hassan (4), Glaub Szabolcs (2), Barna Zsombor (2), Varga István (1), Kmetyó Marcell (-)

2. mérkőzés:

Dombóvári Kosársuli KS/A —PVSK Nemzeti Akadémia 32-112 (6-17, 10-31, 10-26, 6-39)

Roósz Balázs (13), Asztalos Ádám (9), Molnár Mátyás (1), Kis-Márton Vidor Bátor (2), Eljaber Omar Raid Hassan (4), Glaub Szabolcs (-), Barna Zsombor (1), Varga István (2), Kmetyó Marcell (-)

Teljesen más felállással és más taktikai utasításokkal kezdtük a mérkőzést. Hogy ne fáradjunk el, -mivel csak egy cserejátékosunk volt, -így fél pályánál vettük fel ellenfél játékosait. Persze volt kavarodás ki kit fog, meg néha palánk alatti zónázás is, amit persze a bírók sasszeme észrevett. Sokszor lemaradtunk embereinkről és gyakran túl korai volt a besegítés védekezésben, amit még gyakorolnunk kell.

Támadásban főleg az első meccsen átdobtuk a palánk alatti indításnál az egész pályát, ezzel nagyszerű indításokat eszközöltünk ki fürge játékosainknál, akik értékesítették a kosarakat. Volt okos összejátszás, egy csomó jó passz, máskor pontatlan eladott labda, önzetlen máskor szenvedélyes játék. Meg kell szoknunk, hogy erősebb csapat esetén, jobban oda kell tenni magunkat, segíteni és besegíteni egymásnak, valamint örülni egymás sikereinek.

Élete első meccsét játszotta Bátor, akit dicséret illet a nevéhez illő bátorságáért, ügyes megoldásaiért. Ma mindenki nagyszerűen, lelkiismeretesen és a csapatért játszott. Külön dicséret illeti két irányítónkat, (Bazsit és Matyit) akik pontban is rengeteget tettek hozzá a csapat eredményéhez. Hatalmasat küzdött fájós lába ellenére is Pisti, Ádám és Zsombi is. Nagyszerű ember és küzdőszellemű játékos Omar, akinek meg kell tanulnia a centereket nem kímélik. Kipontozódását erősen megéreztük, jelenlétét az utolsó percekben nagyon hiányoltuk.

A csapat legkedvesebb és leghálásabb játékosa Marci , aki a mai nap folyamán rengeteget fejlődött, ahogy Szabi is. Összpontosítanunk kell a játékhelyzetekben, és a dobásoknál egyaránt!

Srácok büszkék voltunk rátok, hogy elvállaltátok a mai napot, hogy kitartottatok a csapatotok mellett és nagyot küzdöttetek érte! Ja , és maradtunk a „B” csoportban!

HAJRÁ DOMBÓVÁR!