U11/B (U10/A): Kenguru bajnokság, Alapszakasz, 1. forduló, Dombóvár

Dombóvári Kosársuli KE U11/B- Dombóvári Kosársuli KE U11/A 41-74 (7-24, 16-18, 4-20, 14-12)
Mati Botond 14, Szilágyi Kristóf 7, Lehőcz Gellért 6, Schott Zsigmond 4, Marosi Dániel 3, Schaadt Zétény 2, Béndek Zalán 2, Várhegyi Iván 1, Gölöncsér Ádám 1, György Bence 1, Albert Léna-, Szalontai Fanni-, Herczeg Zétény-,

Kozármisleny/A-Dombóvári Kosársuli KE U11/B 44-51 (10-12, 14-17, 13-10, 7-12)
Mati Botond 17, Szilágyi Kristóf 3, Lehőcz Gellért 4, Schott Zsigmond 16, Marosi Dániel 6, Schaadt Zétény 1, Béndek Zalán 1, Várhegyi Iván -, Gölöncsér Ádám -, György Bence 3, Albert Léna-, Szalontai Fanni-, Herczeg Zétény-,

Elérkezett a várva-várt pillanat U10-es csapatunk számára is, az első bajnoki mérkőzések. Több mint egy éve készültünk a nagy napra, melyet a gyerekek és a szülők is nagyon vártak már. A bemutatkozás az U11-es bajnokságban történt meg, ahol U11/B néven szerepelünk. Több különlegessége is volt ennek a szombatnak. Egyrészt hazai pályán, Dombóváron léphettünk először parkettre, másrészt első meccsünket testvércsapatunkkal szemben, az egy évvel idősebbekből álló Dombóvári Kosársuli KE U11/A ellen vívhattuk. Szinte teljesen megtelt a Szent Orsolya Iskola csarnoka, mire a játékvezetők feldobták a labdát. Bár tudtuk, hogy ezen a meccsen csak a tisztes helytállás lehet a célunk, a vártnál is jobban izgultunk az elején. Nagyon nehezen született meg az első kosarunk. Ezt követően lassan feloldódtunk és kezdtünk megérkezni a mérkőzésbe. A második és különösen a negyedik negyedben egyre szebb dolgokat produkáltunk a pályán, melynek köszönhetően szoros eredményt tudtunk produkálni ezekben a játékrészekben, ami dicséretes teljesítmény. Az idősebbik dombóvári csapat győzelme nem forgott veszélyben egy pillanatig sem, de ezen a találkozón nem is ez volt a legfontosabb. Ez a meccs a Kosársuli ünnepe volt, ahol sok ügyes kis dombóvári kosárpalánta játszott egymással nagy örömmel és elszántsággal. Élmény volt így bemutatkozni. Külön köszönöm Horváth Zsoltné és Hartung Attila edzőkollégáimnak és az U11/A csapatnak a kicsik iránt mutatott példaértékűen sportszerű hozzáállást az egész mérkőzésen.


Sok időnk nem volt a regenerálódásra, egy müzliszelet, a kulacsok újratöltése és ismét a pályán voltunk. Ellenfelünk a Kozármisleny/A csapata volt. Ismét egy nálunk idősebb, nagyobb és fizikálisan erősebb gyerekekből álló csapattal néztünk szembe és az első kettős meccsterhelés tényével. A mérkőzésnek úgy mentünk neki, hogy célunk újra a tisztes helytállás és az első meccsen mutatott hibák lehetőség szerinti javítása. Utólag elmondható, sikerült javítani. Rendkívül jó felfogásban, sokkal jobb védekezéssel és nagyon bátor támadójátékkal rukkoltunk elő. Két szoros negyedet követően néhány pontos előnnyel fordultunk, ami már önmagában komoly fegyvertény volt a részünkről. Bár tudtuk, hogy sok van még vissza, de az első győzelem megszerzése sem tűnt lehetetlen küldetésnek, amire nagy összegben azért nem fogadtam volna a forduló előtt, különösen annak tükrében, hogy a harmadik legerősebb csoportba kaptunk besorolást. A harmadik negyedben nagyon jó játékkal sikerült 10 pontra is meglépnünk. A játékrész utolsó 2 percében azonban szétesett a védekezésünk és a gyerekek ízelítőt kaptak abból, hogy a kosárlabdában 10 pont, az nem különbség. A lányok-fiúk elszántsága és a dombóvári szurkolók fantasztikus bíztatása végül meghozta a sikert a negyedik negyedben. A gyerekek szinte extázisban játszva megnyerték a mérkőzést! Kicsi U10-es csapatom második meccsén megszerezte első győzelmét és kivívta az U11-es bajnokság C csoportjában való bennmaradást! Ezt egy komoly eredménynek tartom, mely sok erőt adhat a továbbiakra!
Nagyon nagy köszönet a résztvevő csapatoknak, a szülőknek, hozzátartozóknak, a kilátogató edzőkollégáknak és mindenkinek, aki ilyen szép délelőtté varázsolta ezt a napot! Igazi kosárünnep volt.
Megyünk tovább!
HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!